Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De luchthaven heeft een gecombineerd bus- en treinstation dat kortweg The Station wordt genoemd. Veel treinen uit het noorden van Engeland en de Midlands doen het treinstation op de luchthaven aan. Andere bestemmingen zijn bereikbaar vanaf Manchester Piccadilly in het stadscentrum. Er zijn plannen om een monorail aan te leggen tussen de luchthaven en Piccadilly; nu wordt deze route nog door gewone treinen onderhouden.

Auto en bus

De luchthaven ligt vlak langs de autosnelweg M56 (afslag 5) die aansluit op de rondweg van Manchester (M60, afslag 4). Op verkeersborden staat de route naar de diverse terminals duidelijk aangegeven.

Iedere 10 minuten vertrekt buslijn 43 naar het centrum van Manchester. Dit is een sneldienst; er zijn vele andere buslijnen die de verbinding tussen de luchthaven en Manchester onderhouden. Verder zijn er lange-afstandsbussen van National Express (tel: +44(0)8705 80 80 80) naar onder meer Londen, Blackpool en Aberdeen.

Autoverhuur

In elke terminal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor alle terminals staan taxi’s (tel: +44(0)161 499 9000). Voor bestemmingen in Manchester en omgeving wordt de meter aangezet, voor andere bestemmingen gelden vastgestelde tarieven die zijn aangegeven op borden. Een goedkoper alternatief zijn de taxibussen van Airportcarz (tel: +44(0)161 489 4013). Die moet u wel reserveren bij een speciale balie in de Aankomsthal.

Parkeren op de luchthaven

Bij alle terminals zijn garages voor kort parkeren. Voor elk verblijf langer dan 6 uur kunt u beter uw auto stallen op een van de terreinen voor lang parkeren. De tarieven liggen vrij hoog, maar als u een plaats online of telefonisch (+44(0)161 489 3723) reserveert kunt u parkeren tegen gereduceerd tarief. Van de terreinen voor lang parkeren rijden shuttlebussen naar alle terminals.

Voor chauffeursdiensten neemt u contact op met CPS (tel: +44(0)870 411 1118).

Via de Airport Parking Directory website kunt u de tarieven van parkeerplaatsen nabij Manchester Airport met elkaar vergelijken.