Voorzieningen

Services

Hotels

Op het luchthaventerrein zijn twee hotels. Er rijdt een shuttlebus naar het Hilton London Stansted (tel: +44(0)1279 680 800). Het nieuwe Radisson SAS hotel is vanuit de terminal in 2 minuten bereikbaar via een overdekte gang. In de Aankomsthal is een balie voor hotelreserveringen (tel: +44(0)1279 661 220). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een zeer ruim aanbod van restaurants, (snack)bars, cafés en winkels op Stansted Airport, zowel voor bezoekers als reizigers.

Bagage

In de Aankomsthal is een loket om bagage te stallen (tel: +44(0)1279 663 213, tot 6 uur £4 per koffer, 6 tot 24 uur £4,50 per koffer, daarna £4,50 per dag). Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +44(0)1279 663 293) vindt u in Zone G, naast de Monsoon winkel.

Informatie

In de Aankomsthal is een informatiebalie. U kunt daar inlichtingen krijgen over aankomst- en vertrektijden en het openbaar vervoer. U kunt er ook kopieën maken en faxen versturen en ontvangen. In de hele terminal zijn speciale telefoons die direct verbonden zijn met de informatiebalie.

Zakelijk

Vlak bij de terminal ligt het United Business Centre (+44(0)870 049 3333). Er zijn kantoor- en vergaderruimtes voor 2-30 personen, uitgerust met breedband internet, telefoon en fax. Secretariële ondersteuning is beschikbaar.
Andere zakelijke faciliteiten vindt u in de hotels op de luchthaven. Het Hilton hotel biedt grotere vergaderzalen (tot 300 personen) en het Radisson SAS hotel heeft 26 ruimtes die eventueel aan elkaar kunnen worden gekoppeld (max. 400 personen).
De Servisair Executive Lounge is toegankelijk voor alle passagiers (Economy Class reizigers moeten toegang betalen).

Gehandicapten

Het vliegveld is volledig aangepast voor minder-validen. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten, liften en telefoons. Verder beschikt de luchthaven over ringleidingen en teksttelefoons. Vlak voor de terminal zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten.
Let op: treinen zijn allemaal aangepast voor rolstoelgebruikers, maar de meeste bussen van en naar Stansted Airport zijn dat niet!

Overige services

Eerste Hulp kunt u inroepen via speciale telefoons (zie bij Informatie). Er zijn diverse geldautomaten, wisselkantoren en banken. Draadloos internet is in de hele terminal aanwezig; er zijn ook enkele computers met internetaansluiting. Verder is er een stiltecentrum.