Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is een station van Docklands Light Railway. Dit is een automatisch metrosysteem dat de luchthaven verbindt met de Docklands (Canary Wharf) en het trein- en metrostation Canning Town (Jubilee Line). Het eindpunt van de Westlijn ligt bij het metrostation Bank vlak bij de City (Central Line).

Auto en bus

Van de vijf Londense luchthavens ligt London City Airport het dichtst bij het centrum van de stad. Vanuit het centrum en West End is het vliegveld bereikbaar via de Limehouse Tunnel. Van de snelweg M11 neemt u de afslag naar de A406 (North Circular Road).

Sinds de opening van het DLR-station (zie bij Trein) zijn de shuttlebusverbindingen tussen de luchthaven en Londense metrostations opgeheven. Er rijden nog wel twee lokale bussen van en naar de luchthaven. Lijn 473 rijdt elke 10 minuten naar Stratford, Silvertown, North Woolwich en Prince Regent Station. Lijn 474 rijdt naar Canning Town, North Woolwich en East Beckton via Silvertown.

Autoverhuur

Er zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Europcar, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk. Limousines met chauffeur kunt u huren bij de balie van Quay Cars.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. De rit naar het centrum van Londen duurt slechts 20-30 minuten en kost ongeveer £ 20,00, naar Canary Wharf kost £ 12,00.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee parkeerterreinen. Het terrein voor kort parkeren ligt het dichtst bij de terminal. Tarieven: 1 uur £ 6,00, 2 uur £ 9,00. Het terrein voor lang parkeren ligt iets verder weg. Daar betaalt u £ 4,00 voor het 1e uur, £ 6,00 voor het 2e uur en £ 25,00 per dag. Als u van tevoren een parkeerplaats boekt krijgt u korting (BCP London City +44(0)870 013 4509). Via de Airport Parking Directory website kunt u de tarieven van parkeerplaatsen nabij London City Airport met elkaar vergelijken.