Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Naast het terminalgebouw ligt het treinstation. Ieder halfuur (’s zondags ieder uur) vertrekt er een trein naar het Centraal Station van Glasgow (reistijd: 45 minuten). Op vertoon van uw vliegticket krijgt u 50% korting op de normale prijs voor een treinkaartje.

Auto en bus

Om van het vliegveld naar Glasgow te komen volgt u achtereenvolgens de A79, de A78, de A77, de M77 en de M8. Glasgow staat duidelijk aangegeven op de routeborden evenals – de andere kant op – de luchthaven.

De Stagecoach Western Express Service X77 (tel: +44(0)141 552 4961) rijdt elk uur naar Glasgow Buchanan Street Station, reistijd is ongeveer 50 minuten. Om 23.59 rijdt er een speciale snelbus naar Glasgow (Buchanan Station) en Edinburgh (Waverly Bridge, reistijd: 2 uur).

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Alamo, Avis, Europcar, Hertz, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s van het bedrijf Ayr Black Taxis (tel: +44(0)129 247 1600).

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw liggen terreinen voor kort parkeren (Car Park 1 en Car Park 2). Op die terreinen mag u 10 minuten gratis parkeren om passagiers op te halen of af te zetten. Dat mag niet vlak voor de ingang van de terminal! Lang parkeren kan op Car Park 3 en 5 die via gratis shuttlebussen zijn verbonden met de terminal. U kunt van tevoren een plaats reserveren tegen gereduceerd tarief (tel:+44(0)870 118 1844). Via de Airport Parking Directory website kunt u de tarieven van parkeerplaatsen nabij Prestwick Airport met elkaar vergelijken.