Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding tussen Edinburgh en het vliegveld. In 2007 wordt gestart met de aanleg van een lightrail, die de westerse wijken van Edinburgh met het centrum zal verbinden. De lijn wordt uiteindelijk doorgetrokken naar de luchthaven (naar verwachting gereed in 2009).

Auto en bus

Het vliegveld ligt 12 kilometer ten westen van Edinburgh langs de A8 die naar het centrum van de stad leidt. De duidelijk aangegeven afslag naar de luchthaven ligt tussen twee rotondes (Gogar en Newbridge).

Van het busstation bij de Aankomsthal vertrekken frequent bussen naar het centrum van Edinburgh (het centrale busstation bij Waverley Bridge). Deze bussen stoppen ook bij het treinstation Haymarket. De snelbuslijn 100 (Lothian Buses, (tel: +44(0)131 555 6363) rijdt 24 uur per dag. Daarnaast is er een buslijn (35) die via het centrum van Edinburgh naar Ocean Terminal rijdt.

Autoverhuur

In de Aankomsthal voor binnenlandse vluchten zijn balies van vijf autoverhuurders: Alamo, Avis, Europcar, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Naast het busstation staan taxi’s. Een ritje naar Edinburgh duurt ongeveer 25 minuten, althans buiten spitstijden. U kunt een taxi van tevoren boeken via Executive Onward Travel (tel: +44 (0)131 333 2255, ook voor limousines met chauffeur).

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor het terminalgebouw ligt het terrein voor kort parkeren (tot max. 2 uur). Ook is er een parkeergarage met plaats voor 2000 auto’s. Het terrein voor lang parkeren ligt naast het Hilton Hotel. Er rijdt een shuttlebus naar de terminal. Verder is er nog een parkeerterrein net buiten de luchthaven. Op de website van Edinburgh Airport kunt u precies zien hoeveel u moet betalen. U krijgt korting op de tarieven als u van tevoren boekt (tel: +44(0)870 850 2825). Dat kan ook online. Via de Airport Parking Directory website kunt u de tarieven van parkeerplaatsen nabij Edinburgh Airport met elkaar vergelijken.