Auto huren Groot-Brittannië

Autohuur Groot-Britannië

Algemene informatie en regelgeving

Een auto huren in Groot-Britannië kan vanaf 21 jaar maar deze leeftijd kan wisselen per categorie auto. Men dient 1 jaar in bezit te zijn van het rijbewijs en er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden. Er is bij een aantal verhuurders ook een maximumleeftijd, te weten 69 jaar.

Gordels zijn verplicht en tot 3 jaar zijn kinderzitjes ook verplicht. Voor veel mensen is het rijden aan de linkerkant even wennen maar dit gaat door het nette rijgedrag in Engeland erg gemakkelijk. Het is vooral opletten bij rotondes, waar jaarlijks flink wat toeristen zich vergissen.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/uur, op lokale wegen 96 km/uur en op snelwegen 112 km/uur.

Door Groot-Britannië met een huurauto

Afhankelijk van waar men landt zijn er mooie trips te maken in Engeland, Schotland en Wales. De meeste plaatsen zijn goed door wegen verbonden en een dagtrip van Londen naar bijvoorbeeld Birmingham (iets meer dan 160 km) is snel gemaakt. Het Victoria Square in central Birmingham is zeker een bezoekje waard. Ook steden zoals Liverpool en Leeds zijn bij uitstek geschikt voor een dagtrip. De haven van Liverpool staat sinds 2004 op werelderfgoedlijst UNESCO.

Vanaf Londen is het graafschap Kent ook gemakkelijk te bereiken met een auto, in het graafschap bevinden zich -net als in de rest van Engeland- talloze kastelen. Van Londen naar Glasgow rijden behoort ook tot de mogelijkheden, al is het misschien aan te raden de trip te verdelen over 2 dagen. Op de route, die ongeveer 550 km telt zijn talloze Bed and Breakfast mogelijkheden te vinden.

Ook een ritje naar Wales vanaf Londen is snel gedaan. Een plaats als Harlech (met mooie kastelen en nationaal park Snowdonia) zet vanaf Londen iets meer dan 300 kilometers op de teller en is zeker een bezoek waard.

Een auto huren in Groot-Britannië

Vanuit luchthavens in Birmingham, Leeds, Liverpool en Londen kunnen diverse autoverhuurbedrijven u faciliteren bij autohuur. Zo zijn bedrijven als Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt aanwezig op de meeste luchthavens.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.