Auto huren Griekenland

Autohuur Griekenland

Algemene informatie en regelgeving

Een auto huren in Griekenland is mogelijk vanaf 21 jaar, gesteld dat het rijbewijs reeds 1 jaar in bezit is. In Griekenland is een internationaal rijbewijs verplicht, vergeet dus niet de aanvraag tijdig te doen. Veel aanbieders van huurauto’s hanteren naast de minimumleeftijd ook een maximumleeftijd van 70 jaar.

Gordels zijn verplicht en kinderen tot 4 jaar moeten in een kinderzitje achterin zitten.

Verkeer rijdt (in tegenstelling tot cyprus) aan de rechterkant van de weg en maximumsnelheden zijn: 50 km/uur in bebouwde kom, 80 km/uur op gewone wegen en 100 km/uur op snelwegen.

Door Griekenland met een huurauto

Rijden door Griekenland is erg leuk, de heuvels zijn prachtig en de panorama’s over de Middellandse Zee zijn indrukwekkend. Toch zit er een keerzijde aan deze pracht. Griekenland heeft een van de hoogste percentages verkeersongevallen in Europa. De wegen op Kreta zijn echter wel van erg goede kwaliteit, passagiers die landen op Iraklion Airport kunnen het eiland prima verkennen.

Afhankelijk van de plaats van aankomst zijn er veel mooie tochten te maken per auto. Een vlucht naar Corfu nodigt natuurlijk uit voor mooie routes langs de kust. De blauw-witte huisjes die u kent uit de folders springen meteen in het zicht tijdens een tochtje op dit eiland.

Vanuit Athene zijn de meest belangrijke bezienswaardigheden in een oogwenk bereikt. Het Parthenon op de Akropolis en de omliggende Parnitha en penteli bergen zijn per auto in korte tijd aan te doen. Ook de plaatsen Eleusina (30 km van Athene), Piraeus (9 km van Athene) en Chalkis kunnen in een dagtripje worden bezocht. Chalkis is verbonden met het vasteland door middel van een brug, wat al vanaf 400 v.Chr. het geval was (destijds met een houten brug). Chalkis is de hoofdstad van het eiland Euboea.

Een auto huren in Griekenland

Op de verschillende vliegvelden in Griekenland zijn onder andere de volgende autoverhuurbedrijven te vinden: Avis, Budget, Europcar, Eurodollar, Hertz, National, Sixt en Travelstar.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.