Auto huren Athene

Autohuur Athene

Algemene Informatie over Athene

Athene Airport heet officieel Eleftherios Venizelos International Airport en ligt 33 kilometer ten zuidoosten van de Griekse hoofdstad. Recent zijn nieuwe wegen aangelegd en u kunt in uw huurauto nu gemakkelijk de drukte van Athene vermijden. Voor routes naar het zuiden volgt u de borden naar Elefsina, voor routes naar het noorden volgt u de borden naar Thessaloniki. De tolweg Attiki Odos verbindt de luchthaven met de westelijke wijken van Athene.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Athene zelf heeft natuurlijk al veel prachtige overblijfselen uit de Griekse Oudheid. Maar ook het gebied ten westen van de stad (het schiereiland Peloponnesos) is daarvan ruim voorzien. U vindt er onder meer de resten van Olympia, waar de ‘oude’ Olympische Spelen werden gehouden.

Slechts vier kilometer buiten Athene liggen enkele van de mooiste grotten van Europa. Deze Koutouki Grotten – bij het plaatsje Peania – werden bij toeval ontdekt toen een geit door een gat viel en in een grot terechtkwam. U ziet er enorme indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Rondleidingen starten om de dertig minuten.

Huur een auto in Athene en op een uurtje rijden van de stad vindt u de fraaie stranden van Schinias (bij de plaats Marathon), die omzoomd worden door naaldbossen. Het zeewater is kristalhelder en het strand loopt heel geleidelijk af, ideaal voor kinderen dus! Verder zijn er vele restaurantjes met goed Grieks eten, en goedkoper dan in Athene.

Ruim dertig kilometer ten noorden van Athene ligt Mount Parnitha National Park. Helaas werd dit park in 2007 zwaar geplaagd door bosbranden, maar er is voldoende natuur bewaard gebleven voor een plezierige dagtrip. Parnitha is de hoogste bergtop in dit park, maar er zijn ook enkele kleinere zoals de berg Karavola (nog hoog genoeg om in de winter met sneeuw bedekt te worden).

Auto huren in Athene

U kunt uw huurauto ophalen bij Athene Airport of bij diverse stadskantoren. Athene is berucht om de verkeersproblemen. Rondrijden in het centrum van de stad is dan ook af te raden: het is lastig om uw weg te vinden en het is nog moeilijker een parkeerplaats te bemachtigen. Voor tochten buiten de stad is een huurauto echter ideaal!