Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Elke 30 minuten vertrekt er een metro naar het centrum van de Griekse hoofdstad (Syntagma Plein). Daar kunt u overstappen als u naar het Omonia Plein of Makriani moet. Voor het station Monastiraki moet u verder rijden. U kunt daar overstappen op lijn 1 naar Piraeus.
Er is ook een stadstreinverbinding naar het station Larissis. Daar vertrekken treinen naar alle bestemmingen op het Griekse vasteland.

Auto en bus

Tegelijk met de bouw van de nieuwe luchthaven werden nieuwe wegen aangelegd. Het is nu gemakkelijk om de drukte van Athene te vermijden. Voor routes naar het zuiden volgt u de borden naar Elefsina, voor routes naar het noorden volgt u de borden naar Thessaloniki. De tolweg Attiki Odos verbindt de luchthaven met de westelijke wijken van Athene.

Buiten de Aankomsthal (bij uitgangen 4 en 5) staan bussen. Lijn E94 brengt u rechtstreeks naar het metrostation Ethniki, lijn E95 gaat naar het Syntagma Plein en lijn E96 brengt u naar de haven van Piraeus. Een nieuwe buslijn (E93) verbindt de luchthaven met het centrale busstation op Kiffisou Straat.
Verder is er een buslijn gepland naar de haven van Rafina.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van zes autoverhuurbedrijven: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij uitgang 1 staan taxi’s. Een ritje naar het centrum van de Griekse hoofdstad kost tussen 15 en 25 euro en duurt een halfuur tot een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Vraag de chauffeur de meter aan te zetten en controleer of hij het juiste tarief hanteert (een ‘2’ voor de meter betekent dubbel tarief dat alleen ’s nachts van toepassing is).

Parkeren op de luchthaven

De terreinen voor kort parkeren (P1 en P2) liggen vlak voor de Aankomsthal. Lang parkeren kan op P3 dat met de terminal is verbonden via een shuttlebus. Op alle terreinen is de eerste 20 minuten parkeren gratis.
U kunt uw auto ook achterlaten bij de Vertrekhal en door een chauffeur laten parkeren (Central Parking Systems Athens, tel: +30(0)210 353 4260). Kosten: 5-7 dagen €75,00, daarna € 5,00 per dag.