Auto huren Toulouse

Autohuur Toulouse

Algemene Informatie over Toulouse

Het vliegveld van Toulouse (Aéroport Toulouse-Blagnac) ligt 8 kilometer ten noordwesten van de stad. Vanuit het centrum van Toulouse is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Volg in uw huurauto de Allée de Barcelone richting Bordeaux, Aux en Blagnac. Neem de afslag naar Bordeaux (A620-E9). U verlaat deze weg bij afrit 31 richting Blagnac (A621). Vervolgens volgt u bij afrit 2 de borden naar Aéroport Blagnac en Grenade (rechter rijbaan). U bent dan op de D901. Het vliegveld ligt aan afrit 4.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

In de omgeving van Toulouse liggen talloze historische stadjes en dorpjes. Om deze te bezoeken kunt u het beste een auto huren in Toulouse. Hieronder geven we u enkele suggesties.

Op nog geen 100 kilometer ten zuidoosten van Toulouse ligt het stadje Carcassonne dat een roemrucht verleden kent. Aan de linkeroever van de rivier de Aude staat pontificaal het 13e eeuwse verdedigingswerk Bastide St. Louis. Aan de rechteroever van de rivier ligt de oude, middeleeuwse stad, omgeven door een vestingwal en verdedigingswerken. Een prachtige stad om uren in rond te dwalen!

Op 110 kilometer ten zuidwesten van Toulouse ligt het heuveldorpje St. Bertrand de Comminges. Zegt u niets? Heeft u de film ‘In de Naam van de Roos’ gezien? Wel, de kerk die in die film een prominente rol speelt, staat hier. De Cathédrale de Notre Dame geldt als een van de mooiste kerken uit de 12e eeuw in heel Frankrijk. Als u geen zin heeft om de heuvel op te wandelen: in de zomermaanden rijdt er een minitreintje om u naar boven te brengen.

De stad Montaubin ligt dichter bij Toulouse, ruim 50 kilometer naar het noorden. Tijdens de religieuze onlusten in de 16e eeuw was Montaubin een protestants bolwerk. Het is een charmante stad, vooral op en rond de Place Nationale, waar de meeste huizen van rode baksteen stammen uit de 17e eeuw. U moet zeker ook de kerk Saint Jacques, de oude brug (Pont Vieux) en de kathedraal Notre Dame bekijken.

Auto huren in Toulouse

U kunt uw huurauto ophalen bij Toulouse Airport, maar ook bij kantoren in de stad en bij het treinstation van Toulouse. Rondrijden in Toulouse is vrij gemakkelijk, maar het aantal beschikbare parkeerplaatsen is niet erg groot. Gebruik uw huurauto vooral voor tochten in de omgeving.