Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Perpignan Airport. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Perpignan zelf.

Auto en bus

De luchthaven ligt 3 kilometer ten noorden van Perpignan en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanaf de luchthaven sluit de D117 aan op de tolweg A9 (die Toulouse en Montpellier verbindt met Barcelona in Spanje) en de parallelweg D900 die naar het centrum van Perpignan voert. Om in het stadscentrum te komen kunt u ook de D117 blijven volgen.

Aansluitend op de vliegschema’s rijdt er een shuttlebus van ShuttleDirect naar het centrum van Perpignan, kosten: € 4,50.

Autoverhuur Perpignan Airport

Voor een dergelijke kleine luchthaven zijn er veel autoverhuurbedrijven actief op Perpignan Airport. Er zijn er niet minder dan zes: Ada, Avis, Hertz, Europcar, National/Citer en Sixt. De balies vindt u vlak bij de bagagecarrousel. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s staan meteen buiten de Aankomsthal opgesteld. Alle taxi’s hebben een meter. Voor een ritje naar het centrum van Perpignan bent u  ongeveer € 15.00 kwijt. U kunt taxi’s reserveren via telefoonnummer +33 (0)4 6835 1515.

Parkeren op de luchthaven

Op het parkeerterrein P1 is plaats voor bijna 800 auto’s De eerste 15 minuten kunt u er gratis parkeren, het uur daarna kost € 1.60 en vervolgens € 0.60 per uur. Parkeerterrein P2 is uitsluitend bestemd voor huurauto’s. Let op het bord met het opschrift ‘Park Louers’. U kunt deze afslag gemakkelijk missen, maar geen nood: gewoon doorrijden tot voorbij de terminal en keer daar om.