Auto huren Nice

Autohuur Nice

Algemene Informatie over Nice

Aéroport Nice Côte d’Azur ligt 7 kilometer ten westen van Nice. Met een huurauto kunt u gemakkelijk diverse bestemmingen aan de Middellandse Zee bereiken, want de luchthaven is omgeven door een uitgebreid wegenstelsel. Via de ‘Promenade des Anglais’ rijdt u naar Nice. De A-8 verbindt de luchthaven met Italië en Monaco (richting noorden) en met plaatsen ten westen van Nice, zoals Cannes. De RN (Route Nationale) 7 loopt pal langs het vliegveld en verbindt diverse plaatsen langs de kust van de Middellandse Zee. RN 98 loopt naar Cannes en Antibes, en voor plaatsen ten noorden van Nice (Digne, Grenoble) volgt u RN202.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De Franse Rivièra is bezaaid met luxueuze badplaatsen. Het meest tot de verbeelding spreekt Saint-Tropez, dat beroemd werd na Brigitte Bardot’s hoofdrol in de film ‘Et Dieu créa la femme’. De stranden bij Saint-Tropez stellen weinig voor, maar het stadje heeft wel een leuk historisch centrum.
Cannes is een zeer moderne badplaats die u met uw huurauto gemakkelijk bereikt via de snelweg E-1. Een bezoek aan de wereldberoemde boulevard La Croisette is een must. Alleen al een wandeling over deze met palmbomen beplante boulevard geeft u een gevoel van uiterste luxe.
Ten zuidwesten van Nice liggen de mooie stranden van Antibes en Juan Les Pins.

Het Parc National du Mercantour is een groot en divers natuurpark langs de grens met Italië. De zes valleien in dit park zijn allemaal bereikbaar via de N202. Volg in uw huurauto de richting naar Roya Bévéra, Vésubie, Tinée, Haut Var Cians, Haut Verdon of Ubaye. Deze valleien staan duidelijk aangegeven op de verkeersborden.

Tussen Nice en Antibes ligt het pittoreske kunstenaarsdorpje Biot, vanouds bekend om de producten van pottenbakkers en sieraden van edelsmeden. In de omgeving liggen nog vele andere kunstenaarsdorpjes, waaronder Vallauris, Mougins, Mouans-Sartoux en Vence.

Het prinsdom Monaco is met uw huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het paleis is voor een deel te bezichtigen. Vergaap u aan de weelderige decoratie van de zalen. Verder is het Musée Océanographique zeer de moeite waard, het aquarium in dit museum is schitterend.

Auto huren in Nice

U kunt uw huurauto ophalen bij Nice Airport, bij diverse stadskantoren, en bij het treinstation in Nice. In de zomermaanden is het langs de kust van de Middellandse Zee behoorlijk druk en kan het moeilijk zijn een vrije parkeerplaats te vinden. En rij voorzichtig over de kronkelige bergwegen als u met uw huurauto het binnenland in trekt.