Auto huren Marseille

Autohuur Marseille

Algemene Informatie over Marseille

Marseille Provence Airport ligt zo’n 25 kilometer ten noordwesten van Marseille. Vanuit Marseille neemt u de A-55 en vervolgens de A-7 richting Avignon. Volg de afslag naar de D9. Borden wijzen u verder de weg, de luchthaven ligt langs de N-113. Wilt u een persoonlijk routekaartje voordat u in uw huurauto stapt? Op de website van de luchthaven kunt u interactief een routebeschrijving opvragen.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Om bezienswaardigheden rond Marseille te bezoeken is een auto eigenlijk onmisbaar. Huur een auto in Marseille en u kunt de attracties gemakkelijk bezoeken. Hieronder enkele suggesties.

Ruim 20 kilometer ten oosten van Marseille ligt het vissersplaatsje Cassis. Alleen de tocht erheen over de kustweg is al de moeite waard! De kust bij Cassis bestaat uit witte kliffen en het plaatsje zelf heeft nog veel van zijn oorspronkelijke charme behouden. U kunt boottochtjes maken naar beschutte inhammen met strandjes (de zogeheten Calanques), maar er zijn ook wandelroutes uitgezet. Verder is de zee bij Cassis populair onder windsurfers.

Rijdt u in uw huurauto nog iets verder naar het oosten, dan komt u in de kustplaats La Ciotat. Dit is de geboorteplaats van de film. In 1895 maakten de gebroeders Lumiére er de allereerste bewegende lichtbeelden met de 50 seconden durende film ‘L'arrivée d'un train en gare de La Ciotat’. De Eden Bioscoop in La Ciotat is de oudste ter wereld. Maar deze filmhistorie is niet het enige wat La Ciotat aantrekkelijk maakt: er zijn mooie stranden in de omgeving n u kunt ook een boottochtje maken naar het eilandje Ile Verte (Groen Eiland).

Ongeveer 25 kilometer ten noorden van Marseille ligt de aantrekkelijke stad Aix-en-Provence. Geniet van de mooie boulevards, pleinen en fonteinen, met als hoogtepunt de Cours Mirabeau. Een van de bekendste inwoners van Aix was de kunstschilder Paul Cézanne. Er is een speciale route, Circuit de Cézanne, over zijn leven werk.

Stap in uw huurauto en rij naar het westen war u in Arles, 80 kilometer ten westen van Marseille, vele overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt bewonderen. Het bekendste voorbeeld is de Romeinse arena, Les Arènes. Rond Pasen worden er in Arles allerlei speciale festiviteiten georganiseerd, waaronder stierengevechten.

Auto huren in Marseille

U kunt uw huurauto ophalen bij Marseille Provence Airport, maar ook bij diverse stadskantoren, bij het Vitrolle stadion, en bij het TGV treinstation. Rondrijden in het centrum van Marseille is niet aan te raden. De straten zijn er nauw en vaak geldt er eenrichtingverkeer. Een parkeerplaats vinden is lastig. Voor tochten in de omgeving is een huurauto echter het ideale middel van vervoer.