Auto huren Lyon

Autohuur Lyon

Algemene Informatie over Lyon

De luchthaven heet voluit Lyon-Saint Exupéry Airport en ligt 20 kilometer ten oosten van Lyon in Colombier-Saugnieu. Met een huurauto rijdt u gemakkelijk en snel naar Lyon: het vliegveld ligt langs de A432, die de snelwegen A42 (Lyon – Grenoble) en A43 (Lyon – Chambéry) met elkaar verbindt. De route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

In de omgeving van Lyon vindt u diverse historische stadjes en indrukwekkende landschappen die u het beste per auto bezoekt. Huur dus een auto in Lyon en trek eropuit. Hieronder geven we u enkele suggesties voor een dagje uit.

Vlak bij Lyon ligt het oude stadje Crémieu. De geschiedenis straalt u tegemoet bij een bezoek aan dit stadje: prachtige middeleeuwse vestingwallen, de centrale marktplaats uit de 15e eeuw, en de ruïnes van een kasteel waar eens de heersers van de Dauphiné hun domicilie hadden.

Ook een mooi bewaard gebleven middeleeuws stadje is Pérouges, ongeveer 29 kilometer ten noordoosten van Lyon. In de nauwe, kronkelige straatjes met kinderkopjes kunt u met uw huurauto niet terecht, maar u moet dan ook de tijd nemen om dit sfeervolle stadje te bekijken. Pérouges is vaak het decor geweest van filmopnamen en als u er rondloopt, begrijpt u waarom.

Net als in Lyon, zijn er in het nabijgelegen stadje St. Romain-en-Gal bij opgravingen vele overblijfselen gevonden uit de Romeinse tijd. Als u daarin geïnteresseerd bent, kunt u een bezoek aan dit stadje niet overslaan. Een van de hoogtepunten is het indrukwekkende Musée Archéologique.

De omgeving van Lyon is prachtig. De Monts du Lyonnais liggen even ten zuidwesten van de stad en zijn per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het is er heerlijk rustig en verspreid over het gebied vindt u pittoreske dorpjes.

Auto huren in Lyon

Behalve bij Lyon Airport kunt u uw huurauto ook ophalen bij diverse stadskantoren en bij drie treinstations: Part Dieu, Perrache en Saint-Exupéry (TGV). Het verkeer in het centrum van Lyon is druk en een parkeerplaats vinden is moeilijk. Parkeertarieven zijn bovendien aan de hoge kant. Huur een auto in Lyon om bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken.