Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen trein vanaf het vliegveld, maar Carcassonne heeft wel een treinstation.

Auto en bus

Het vliegveld ligt aan de A-61, afrit 23. De bewegwijzering is niet al te duidelijk. Volg vanaf de snelweg eerst de borden naar Mazamet. Op de website vindt u een kaartje van de wegen rond het vliegveld.

Aansluitend op binnenkomende vluchten vertrekt er een shuttlebus van het vliegveld naar Carcassonne. De bus stopt bij het treinstation, de Place Davilla, de Place Gambetta en in La Cité. Tarief: € 5,00, kinderen tot 7 jaar gratis. Ook is er de Aerobus die vervoer verzorgt vanaf vliegveld Carcassonne tot in de hele regio.

Autoverhuur

Er zijn vijf autoverhuurbedrijven: ADA, Avis, Budget, Europcar, Hertz en Location Occitane. ADA en Location Occitane hebben vaak de goedkoopste aanbiedingen. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s staan voor de Aankomsthal, maar vaak zijn er niet genoeg om aan de vraag te voldoen. Een ritje naar het centrum van Carcassonne kost ongeveer € 12,00.

Parkeren op de luchthaven

Het eerste half uur parkeren is gratis. Daarna betaalt u € 2,00 voor het tweede half uur, en € 4,00 voor 1-4 uur parkeren. Een hele dag parkeren kost € 8,00, een week € 34,00.
Frequente gebruikers van dit vliegveld kunnen een parkeerabonnement overwegen: € 150,00 per kwartaal of € 460,00 per jaar.