Auto huren Finland

Autohuur Finland

Algemene informatie en regelgeving

Het huren van een auto is mogelijk vanaf 20 jaar, in combinatie met 1 jaar rijervaring. Extra kosten kunnen van toepassing zijn bij personen onder de 25 jaar.

Gordels zijn verplicht en kinderen onder de 3 jaar dienen achterin een kinderzitje te gebruiken (of gordel). De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km/uur, op gewone wegen 100 km/uur en op snelwegen 120 km/uur.

Het verkeer in Finland rijdt aan de rechterkant en koplampen dienen te allen tijde aan te staan. Bellen tijdens het rijden is niet toegestaan en een handsfree set voor telefonie is dus verplicht.

Door Finland met een huurauto

Finland heeft een relatief laag bevolkingsaantal (iets meer dan 5 miljoen) en rijden door de prachtige, rustige plattelandswegen is dan ook een waar genot. Kleine meanderende weggetjes zijn strategisch om de vele meren gelegd om afstanden te overbruggen, hoe Noordelijker men rijdt des te minder wegen blijven er over. Helsinki ligt dan ook helemaal in het Zuiden.

Ten Noord-Oosten van Helsinki, op een afstand van zo’n 300 km, ligt het mooie gebied Punkaharju. De bossen en meren hier zijn prachtig en om mensen te vinden moet echt moeite worden gedaan. Ook is de plaats Ristiina vanuit Helsinki gemakkelijk te bezoeken. In deze streek zijn rotstekeningen uit de bronstijd gevonden.

En dan is er natuurlijk nog het mooie Lapland, echter ligt deze provincie (en regio) erg ver van stedelijk Finland. Het is vanuit Helsinki naar de hoofdstad Rovaniemi een kilometer of 700 rijden. De tocht is te ondernemen met een tussenstop (en overnachting) in Kuopi, de grootste stad van Oost-Finland.

Een auto huren in Finland

Op Helsinki-Vantaa Airport zijn de volgende autoverhuurbedrijven te vinden: Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.