Auto huren Estland

Autohuur Estland

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Estland is 21 jaar (dit verschilt per type auto). Wel dient men 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Onder de 25 jaar kan een extra borg in rekening worden gebracht.

Maximumsnelheden in Estland zijn 50 km/uur binnen de bebouwde kom en 90 km/uur op snelwegen. Er zijn ook wegen waar 100 gereden mag worden.

Het verkeert rijdt aan de rechterkant en koplampen dienen te allen tijde aan te staan. Gordels zijn voorin altijd verplicht.

Door Estland met een huurauto

Er zijn slechts enkele grote snelwegen in Estland, hoewel het wegennetwerk over het algemeen goed is. In de laatste paar jaren heeft de overheid hard gewerkt aan het creeren van goede (toeristische) routes naar de omliggende landen. De 'Via Baltica' loopt van Tallin in Zuid-Westelijke richting door Parnu naar Riga (Litouwen).

Parnu is de vijfde stad van Estland en is toonbeeld van Barokke architectuur, dat tot uiting komt in de mooie Elisabethkerk. De 'Via Estonia' loopt van Tallin in Zuid-Oostelijke richting naar de Russische grens. De 'Via Hansa' loopt parallel aan de golf van Finland en voert onder andere naar Narva en St. Petersburg. Narva is de derde stad van Estland en de stad herbergt de Hermansburcht. De stad ligt aan de gelijknamige rivier die de grens vormt met Rusland. Tegenover Narva ligt de Russische stad Ivangorod.

Estland is niet bijzonder groot, wat het erg gemakkelijk maakt om vanuit Tallin steden zoals Parnu en Tartu aan te doen. Laatstgenoemde stad is de tweede stad van Estland, met de meest belangrijke universiteit van het land.

Een auto huren in Estland

Op Tallin Airport zijn de volgende autoverhuurbedrijven te vinden: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt (ook wel Balti Autoliising genoemd).

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.