Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De luchthaven heeft een metroverbinding met Neurenberg. Iedere 10-15 minuten vertrekt er een metrotrein die als eindhalte het Hauptbahnhof heeft, in het centrum van de stad.

Auto en bus

De luchthaven van Neurenberg ligt slechts 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum, in de buitenwijken van Neurenberg. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A3 (Frankfurt-Regensburg). Die weg sluit aan op twee andere snelwegen, A9 en A6. Samen vormen de snelwegen een ringweg rond Neurenberg.

Voor het terminalgebouw is een bushalte. Buslijn 32 onderhoudt de verbinding met het centrum van Neurenberg.

Autoverhuur Luchthaven Neurenberg

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Neurenberg zijn vier autoverhuurbedrijven actief: Avis, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s (tel: +49(0)911 194 10) rijden in een kwartiertje of minder van het vliegveld Neurenberg naar het centrum van de stad. Een taxirit naar het stadscentrum kost ongeveer 16 euro.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn drie parkeergarages (P1, P2 en P3) en drie openlucht parkeerterreinen (P7, P12 en P31) bij de luchthaventerminal. Op de website van Luchthaven Neurenberg kunt u de actuele prijzen zien voor de verschillende parkeermogelijkheden. U kunt ook telefonisch informatie inwinnen over parkeren op de luchthaven via +49(0)911 937 1313.