Auto huren München

Autohuur München

Algemene Informatie over München

Het vliegveld van München heet officieel Franz Josef Strauss International Airport en ligt 28 kilometer ten noordoosten van München. Met een huurauto overbrugt u de afstand tussen het vliegveld en de stad gemakkelijk, want de luchthaven ligt pal langs de snelweg A92, die aansluit op de ringweg (A99) rond München. Een alternatief is de route via de Bundesstrasse 388 naar Erding. Vlak voor Erding slaat u linksaf naar de luchthaven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

München is een stad waar u gemakkelijk lange tijd kunt doorbrengen, maar de omgeving heeft ook veel te bieden. Huur een auto in München en trek eropuit! Hieronder geven wij u enkele tips.

We noemden hierboven al het stadje Erding, vlak bij de luchthaven. Daar vindt u een van de beste minerale bronnen van heel Duitsland: het immense Therme Erding. Gaat u op vrijdag naar Erding dan mag u de grote Boerenmarkt niet missen. Verder zijn er geregeld grote evenementen: jaarlijks worden onder meer een Jazz Festival en een Bier Festival georganiseerd.

Dachau, 20 kilometer ten noordwesten van München, heeft een nare bijklank vanwege het concentratiekamp dat de nazi’s er hadden. Dat concentratiekamp is te bezoeken. U kunt dat het beste doen onder leiding van een gids.
In het centrum van Dachau staan de restanten van een kasteel, dat in de 16e eeuw het onderkomen was van de Beierse graven. Niet alleen het kasteel zelf is indrukwekkend, ook de uitgestrekte tuinen eromheen. Verder vindt u in de buurt van de stad een moerasgebied, de Dachauer Moos.
U bereikt Dachau gemakkelijk per huurauto: neem vanaf de A99 (rondweg) de afslag naar de A92 en vervolgens de afslag Oberschleißheim/Dachau De B471 leidt naar Dachau.

Het bekendste kasteel van Beieren is ongetwijfeld het Slot Neuschwanstein, dat ten zuidwesten van München ligt. Voor Walt Disney vormde het de inspiratie voor het kasteel van Doornroosje. U kunt te voet naar boven, maar u kunt zich ook (net als de koning) per koets laten voeren. Nog wat hoger dan het kasteel bouwde koning Maximiliaan de Marienbrücke. Vanaf die brug heeft u een mooi uitzicht op het kasteel.

Ongeveer 125 kilometer ten westen van München ligt een van de vier parken van Legoland. Een topattractie voor kinderen! Als u eerst het Slot Neuschwanstein heeft bezocht, ziet u hier een nagebouwde versie. Maar Legoland is veel meer dan objecten van Lego bekijken, het is een compleet amusementspark.

Auto huren in München

U kunt uw huurauto ophalen bij München Airport, maar ook bij het hoofdtreinstation en bij diverse kantoren verspreid over de stad.
München is een grote en drukke stad. Autorijden in het centrum is niet aan te raden, al was het alleen al omdat een parkeerplaats moeilijk te vinden is. Om de stad te bezoeken kunt u uw auto het beste achterlaten op een P&R terrein en met het openbaar vervoer verder gaan. Maar voor tochten in de omgeving zoals hierboven beschreven: huur een auto in München.