Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding naar het vliegveld. Er rijden bussen vanaf de luchthaven naar Frankfurt en andere Duitse plaatsen (zie hieronder).

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 120 kilometer van Frankfurt am Mein. Vanuit de richting Keulen via de A61 richting Mainz/ Ludwigshaven, afslag Rheinbollen. Volg de B50 tot afslag Frankfurt Hahn.

Er rijden regelmatig bussen van en naar Frankfurt, maar ook naar andere Duitse plaatsen. De bussen naar Frankfurt vertrekken vanaf busstop 22 van het busstation voor de terminal van gebouw A. De busreis naar Frankfurt kost € 12,00, naar Keulen is de prijs € 15,00. Kaartjes zijn te koop in de bus en ook bij het verkooppunt voor de terminal. Kijk voor meer informatie op de website van de busdienst.

Autoverhuur Frankfurt Hahn Airport

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven: Alamo, Avis, Budget, Buchbinder, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de terminal staan taxi’s. U kunt een taxi reserveren bij verschillende bedrijven zoals Taxi am Hahn (tel: +49(0)6 543 3514) of Taxi Konrad (tel: +49(0)6 543 2010).

Parkeren op de luchthaven

Op de luchthaven heeft u de keuze uit kort en lang betaald parkeren. Kort parkeren kan in de vakken P0, P1 en P5 (2,50 euro per uur of 18 euro per dag). Lang parkeren in de vakken P2, P4, P7 en P8 (2 euro per uur of 7 euro per dag). Er rijden gratis shuttlebussen tussen de parkeervakken en de terminal. Informatie over parkeren kan via de mail.