Auto huren Düsseldorf

Autohuur Düsseldorf

Algemene Informatie over Düsseldorf

Düsseldorf International Airport ligt vlak langs de snelweg A44 (Mönchengladbach-Bochum) en heeft een eigen afslag, die duidelijk staat aangegeven. Met een huurauto is de afstand naar het centrum van de stad (9 kilometer) gemakkelijk en snel te overbruggen.

Düsseldorf (Weeze) Airport ligt 78 kilometer ten noordwesten van Düsseldorf en is ook gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Het vliegveld ligt direct aan de snelweg A57 bij Kleve, op ongeveer een uur rijden van Düsseldorf.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Düsseldorf ligt aan de Rijnvallei en de dorpjes en stadjes aan de Rijn zijn het bekijken meer dan waard. Om die te bezoeken kunt u het beste een auto huren in Düsseldorf. Hieronder geven wij u enkele suggesties voor dagtrips.

Düsseldorf is, waar het toerisme betreft, in hevige competitie verwikkeld met het grotere Keulen. Deze stad ligt slechts 37 kilometer ten zuiden van Düsseldorf. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad voor een groot deel verwoest, maar het beeldmerk van Keulen, de Kölner Dom, bleef gespaard. Er werd maar liefst zes eeuwen gebouwd aan deze kathedraal met z’n twee kenmerkende torenspitsen. Verder zijn er veel leuke musea in Keulen, waaronder het Romeins-Germaans museum (naast de Dom), het Ludwig Museum (moderne kunst) en het Chocolademuseum. En natuurlijk moet u het beroemde Keulse bier proeven!

Nog verder naar het zuiden, net voorbij de vroegere hoofdstad Bonn, ligt Königswinter. Gemakkelijk bereikbaar met een huurauto: u volgt de snelweg A3 en neemt de afslag ‘Siebengebirge’. Een alternatieve route loopt via de A59. In het stadje wijzen borden u naar vrije parkeerplaatsen. Er zijn mooie wandelroutes uitgestippeld in de Siebengebirge. Een ervan start bij de ‘Margaretenhöhe’. Van daar kunt u in een half uurtje naar de Ölberg lopen, het hoogste punt in het gebied. Een leuk dorpje is Oberdollendorf, met goede wijnrestaurants.

De Rijnvallei is bij uitstek geschikt om met een huurauto te verkennen. Maar het leukste is natuurlijk om een boottripje op de Rijn te maken. U kunt voor een kort stukje kiezen, bijvoorbeeld van St. Goar naar Bingen, een tochtje van anderhalf uur waarbij u de beroemde Lorelei rots passeert.

Auto huren in Düsseldorf

U kunt uw huurauto ophalen bij Düsseldorf International Airport en bij Düsseldorf Weeze Airport. Verder ook bij het hoofdtreinstation en bij diverse stadskantoren. Autorijden in Düsseldorf is – buiten de spitstijden – geen probleem. Let wel op: langs de populaire ‘Königsallee’ mag u alleen parkeren in de blauwe vakken. De omgeving verkent u het beste door een auto te huren in Düsseldorf. De stad is omgeven door snelwegen, zodat andere bestemmingen goed, gemakkelijk en snel bereikbaar zijn.