Auto huren Berlijn

Autohuur Berlijn

Algemene Informatie over Berlijn

Het Berlijnse vliegveld Berlin-Brandenburg International (vroeger: Schönefeld) ligt 16 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld eenvoudig bereikbaar. De snelweg (Autobahn) A113 loopt onder de luchthaven door lopen en sluit bij Neukölln aan op de Berlijnse rondweg A100.

De luchthaven Tegel wordt in 2012 gesloten. Dit vliegveld ligt 8 kilometer ten noordwesten van Berlijn-Centrum langs de snelweg (Autobahn) A111. Die weg vormt een verbinding tussen de grote ring om Berlijn (A10) en de binnenstadsring A100.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Berlijn zelf heeft de bezoeker veel te bieden, maar wilt u de drukte van de stad eens vermijden, huur dan een auto in Berlijn en verken de omgeving. Hieronder geven wij u enkele tips voor een dagje uit.

Potsdam is de hoofdstad van Brandenburg en ligt slechts 26 kilometer ten zuidwesten van Berlijn. De grootste attractie is ongetwijfeld het Sanssouci Paleis, de voormalige zomerresidentie van Frederik de Grote. Het paleis heft een uitbundig rococo-interieur en wordt omgeven door grote tuinen met fonteinen en marmeren beelden. Potsdam heeft verder een aantrekkelijk centrum. Vergeet niet de Nederlandse wijk te bezoeken met huizen in typisch Hollandse stijl. Het was in de 18e eeuw de thuishaven van Nederlandse ambachtslieden.

Oranienburg ligt net ten noorden van de Duitse hoofdstad. Stap in een huurauto en volg de Autobahn 111 naar het noorden of neem – vanaf de Berlijnse ringweg A10 – de afslag naar de E251. Het stadje is vooral bekend om het barokke Oranienburg Kasteel, het park eromheen, het museum dat er is gevestigd en de botanische tuin.
Terwijl in 1936 in Berlijn de Olympische Spelen warden gehouden, werd net ten noorden van Oranienburg, in Sachsenhausen, een concentratiekamp gebouwd om de ‘vijanden’ van het nazi-regime in onder te brengen. Het voormalige kamp is in de oorspronkelijke staat gehouden en in het museum KZ Sachsenhausen leert u welke martelmethoden de nazi’s toepasten.

Verder naar het noorden ligt Templin, een historisch stadje en de geboorteplaats van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Maar dat is niet de reden dat veel Berlijners er graag een weekend doorbrengen. Het stadje zelf heft fraai gerestaureerde oude gebouwen (waaronder een vestingwal met torens) en in de omgeving liggen vele meren die zijn ontstaan in de IJstijd, omgeven door dichte bebossing. Templin ligt niet ver van de snelweg A11 (afslag 9 Joachimsthal of afslag 8 Pfingstberg).

Voor vogelliefhebbers is het natuurpark Märksiche Schweiz een aanrader. Het ligt oostelijk van Berlijn, bijna tegen de Poolse grens, en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Bundesstrasse 1 of 5. Ook dit moerasachtige gebied is ontstaan tijdens de laatste IJstijd. Centraal in het park ligt een meer, de Schermützelsee.

Auto huren in Berlijn

U kunt uw huurauto ophalen bij zowel de luchthaven Berlin-Brandenburg als Tegel, en verder bij het Park Inn Hotel, het hoofdtreinstation, en bij diverse stadskantoren verspreid over Berlijn.
Berlijn is een zeer uitgestrekte stad, u moet dus wel weten waar u moet zijn. Wel is het gemakkelijk dat alle hoofdwegen aansluiten op de Berlijnse ringwegen. Zoals in alle grote steden kunt u autorijden tijdens de ochtend- en avondspits beter vermijden.