Auto huren Denemarken

Autohuur Denemarken

Algemene informatie en regelgeving

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Denemarken is 21 jaar. Hierbij dient men 1 jaar rijervaring te hebben en kunnen er extra kosten zijn verbonden voor mensen tussen de 21 en 25 jaar.

Het verkeer rijdt aan de rechterkant en gordels zijn verplicht. Maximumsnelheden zijn 50 km/uur in de bebouwde kom, 80 km/uur op lokale wegen en 110 km/uur op snelwegen (soms 130 km/uur).

Flitsen met je voorlampen suggereert dat andere bestuurders je kunnen (of moeten) passeren. Koplampen dienen altijd aan te zijn, ook overdag, let hier dus goed op!

Door Denemarken met een huurauto

Kopenhagen is verbonden met Malmö middels de Oresund brug. Uitstapjes naar Zweden zijn dus gemakkelijk te organiseren. Het eiland Seeland heeft daarnaast prima verbindingen naar de rest van Denemarken door de vele bruggen en veerverbindingen.

Een stad als Roskilde ligt op slechts 32 kilometer van Kopenhagen en is dus goed te bereiken. De stad was tot +/- 1400 de hoofdstad van Denemarken en in de Domkerk van Roskilde liggen vorsten vanaf de Middeleeuwen begraven. Århus is ook een beroemde trekpleister voor toeristen. De stad ligt op slechts 157 kilometer verwijderd maar wél op het vasteland van Denemarken, Jutland.Op het eiland Funen ligt de mooie stad Odense, tevens geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Er zijn veel musea en een Domkerk uit de 13e eeuw. Odense ligt op 142 kilometer van Kopenhagen.

Denemarken behoort tot de kleinere Scandinavische landen maar er dient rekening gehouden te worden met langere reistijden wanneer men gebruik maakt van veerdiensten.

Denemarken staat natuurlijk bekend als de plaats van herkomst voor LEGO. In Billund staan zowel de fabriek als het attractiepark van de speelgoedgigant. Billund ligt op het vasteland (Jutland), op ongeveer 220 kilometer van Kopenhagen.

Een auto huren in Denemarken

Op het vliegveld van Kopenhagen zijn auto's te huur bij Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.