Auto huren Cyprus

Autohuur Cyprus

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd voor het huren van een auto op Cyprus is 23 jaar (dit kan wisselen, soms is het 21 jaar met 2 of 3 jaar rijervaring) en er is tevens een maximumleeftijd: 75 jaar.

Bestuurders dienen aan de linkerkant van de weg te rijden en rekening te houden met maximumsnelheden van 100 km/uur op snelwegen, 80 km/uur op lokale wegen en 50 km/uur binnen de bebouwde kom.

Het gebruik van een mobiele telefoon is streng verboden en hierop wordt regelmatig gecontroleerd.

Bij het rijden is het handig rekening te houden met zanderige wegen en rotsen op de weg.

Door Cyprus met een huurauto

Cyprus heeft een wegennetwerk dat ongeveer 11.000 km beslaat (waarvan 7.000 km verhard). Wanneer men landt op Larnaca airport dan is het vrij gemakkelijk om de meest belangrijke steden aan te doen.

Larnaca ligt erg centraal en hoofdstad Nicosia is al te vinden op 37 km noordelijker. Deze oude stad is samen met Jeruzalem één van de laatste verdeelde hoofdsteden van de wereld. Een andere mooie stad is Limasol, een belangrijke havenstad in het zuiden van Cyprus. De stad ligt op slechts 60 km van Larnaca en kan dus ook gemakkelijk worden bereikt.

Voor de ietwat meer indrukwekkende bezienswaardigheden moet verder worden gereisd, zo zijn er de Romeinse ruïnes in Paphos, dit ligt op een afstand van 112 km. Het Troodosgebergte is ook gemakkelijk te bereiken en herbergt onder andere het beroemde Kykkos-Klooster. Ook de berg Olympus (1952 meter hoog) is hier te vinden. Daarbij is het Throodosgebergte gezegend met overweldigend natuurschoon. Het gebergte is binnen een uur te bereiken per auto.

Een auto huren op Cyprus

Op Larnaca Airport zijn de volgende autoverhuurbedrijven te vinden: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Astra, Petsas, Thames, Sixt en Thrifty.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.