Auto huren Bulgarije

Autohuur Bulgarije

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Bulgarije is 21 jaar, waarbij men 1 jaar in bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen extra kosten worden gerekend voor huurders onder de 25 jaar.

Maximumsnelheden in de bebouwde kom zijn 50 km/uur, 80 km/uur op lokale wegen en 120 km/uur op snelwegen. Auto's rijden aan de rechterkant, gordels zijn verplicht en voor kinderen tot 2 jaar zijn kinderzitjes verplicht. Er wordt regelmatig gecontroleerd op snelheidsovertredingen, rijden zonder gordels en drinken tijdens het rijden.

Verder is het opvallend dat het is verboden om met hoge hakken, slippers of sandalen te rijden (vanuit veiligheidsoverweging). Hier kan dus een bekeuring op volgen.

Door Bulgarije met een huurauto

Er liggen 8.000 kilometers aan wegen in Bulgarije en het land is te doorkruisen in ongeveer 6 uur. Er zijn veel pompstations te vinden in het land, ongeveer om de 20-25 kilometer.

Mogelijke trips hangen een beetje af van de locatie waar men landt. Vanuit Sofia kan bijvoorbeeld een trip worden gemaakt naar de op een na grootste stad in Bulgarije: Plovdiv. De stad, die is opgetrokken in traditionele Bulgaarse bouwstijl, ligt op 131 kilometer van Sofia en is dus gemakkelijk te bereiken.

De derde stad van Bulgarije, Varna, heeft ook een vliegveld en ligt op 378 kilometer van Sofia. Vanuit Varna zijn tripjes naar de kust bij de zwarte zee gemakkelijk te maken. Vierde stad van Bulgarije, Boergas, ligt op een kleine afstand van Varna (88 km) en is per auto binnen 2 uur te bereiken.

Een auto huren in Bulgarije

De luchthavens van Sofia en Varna vormen de meest belangrijke aankomstpunten in het land. Sofia airport heeft de volgende autoverhuurbedrijven: Avis, Budget, Hertz, Sixt, Moto-Pfohe Rent-a-car en Tany Rent. Varna Airport heeft Avis, Hertz en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.