Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Twee keer per uur rijdt er een pendelbus van het vliegveld naar het belangrijkste treinstation van Brussel (Brussel Zuid). Zie ook de website van de Belgische Spoorwegen (tel: +32(0)2528 2828).

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 46 kilometer van Brussel-Centrum. Het vliegveld ligt nabij de autowegen A54 en E42 (afrit 24). Op de verkeersborden staat de luchthaven als Aerogard- Airport Brussels- South aangegeven.

Er rijden regelmatig bussen naar Brussel en Charleroi. Buslijn A rijdt van de luchthaven naar Charleroi Zuid. Een enkele rit is 2,50 euro. Alleen op de luchthaven is het mogelijk een 'billet bulk' te kopen. Dat is een kaartje voor zowel de busrit naar station Charleroi Zuid als de treinreis naar een verder station in België.

Twee keer per uur rijdt er een pendelbus van het vliegveld naar het belangrijkste treinstation van Brussel (Brussel Zuid). In een uur bent u bij het treinstation van Brussel. Een enkeltje met de pendelbus kost 13 euro, een retourticket kost 22 euro. De bushalte bevindt zich aan het kruispunt van de Frankrijkstraat en de Onderwijsstraat. Tickets zijn te koop in de terminal maar zijn ook online te bestellen.

Autoverhuur Charleroi Airport

Europcar heeft een filiaal op het vliegveld van Charleroi. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de terminal staan taxi’s. U kunt een taxi reserveren bij verschillende bedrijven zoals Sympatax (tel: +32(0)71 303 033) en Rapidtaxi (tel: +32(0)71 315 555).

Parkeren op de luchthaven

De parkeergelegenheid wordt geëxploiteerd door Q-Park (tel: +32(0)2 711 1768), waarbij u de keuze heeft uit kort en lang parkeren. Express parking (zeer kort parkeren) en Airport parking voor kort parkeren. Voor lang parkeren zijn er ook diverse mogelijkheden: Airport parking, Low Cost parking en LockPark parking.