Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Brussel Airport

Trein

Brussel Airport heeft een treinstation in de kelder van de terminal. Van dit station Zaventem (Luchthaven) rijdt de Airport City Express vier keer per uur naar de stations Brussel-Zuid, -Centrum en -Noord. Een enkele reis Brussel kost € 2,60. Ook Leuven en Luik zijn per spoor rechtstreeks vanaf de luchthaven bereikbaar. Een directe treinverbinding naar Antwerpen is in 2010 klaar. Zie ook de website van de Belgische Spoorwegen, (tel: +32(0)2 528 2828).

Auto en bus

Het vliegveld ligt langs de N-201 en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de buitenste rondweg rond Brussel. Volg de borden Luchthaven Zaventem. Andersom komt u vanaf de luchthaven gemakkelijk op die rondweg (volg de borden 'RING'), die afslagen heeft naar alle windstreken.

Het busstation bevindt zich onder de Aankomsthal. Bussen van De Lijn rijden naar het centrum van Brussel; bussen van STIB/MIVB rijden naar de hoofdkwartieren van de NAVO en de Europese Unie en eindigen bij het treinstation Brussel-Luxemburg. Er is een speciale SN Brussels Airlines Expressbus die om het uur naar en van Antwerpen rijdt. Een enkele reis kost € 8,00, kinderen 2-11 jaar € 5,00.

Autoverhuur

De balies van autoverhuurbedrijven in de Aankomsthal zijn open van 06.30 tot 23.00. U vindt er Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi's. Wagens met een vergunning herkent u aan een geel-blauwe sticker. Een ritje naar het centrum van Brussel kost ongeveer 30 euro.

Parkeren op de luchthaven

De parkeerfaciliteiten worden beheerd door twee verschillende bedrijven: kort en lang parkeren op de luchthaven wordt verzorgd door N.V. Interparking S.A. (tel: +32 2 715 21 10). Er zijn diverse mogelijkheden: Express Parking € 2,10 per half uur, Front Parking € 2,50 per uur, VIP Parking € 15,00 per dag (+ eenmalig € 15,00 verzekering).

Car Hotel biedt faciliteiten voor lang parkeren langs de E-19 en gratis pendeldiensten naar de terminal. U moet 48 uur van tevoren reserveren! Het tarief is € 13,00 per dag, inclusief bewaking en verzekering. Er is ook een wasstraat.