Auto huren Brussel

Autohuur Brussel

Algemene Informatie over Brussel

De hoofdstad van België ligt centraal in het land en wordt bediend door twee luchthavens. De grootste is Brussels Airport dat ten noordoosten van de stad ligt. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar: het ligt vlak langs de rondweg R0 en de afslagen naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven.

Budgetmaatschappijen maken gebruik van Brussels South Charleroi Airport, ruim 50 kilometer ten zuiden van de stad. Om naar Brussel te komen neemt u vanaf deze luchthaven de E420 die aansluit op snelweg A54. U rijdt zo’n twintig kilometer naar het noorden en neemt dan de afslag naar de A7 die aansluit op de Brusselse rondweg R0. Reken op 45 minuten tot 1 uur om vanaf Charleroi het centrum van Brussel te bereiken.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Op zo’n veertig minuten rijden van Brussel ligt een van de grootste toeristische attracties van België: het middeleeuwse stadje Brugge. Wandel door de sfeervolle, nauwe straatjes, maak een boottripje op het kanaal, of neem de paardenkoets!

Wilt u wel eens zien waar Napoleon zijn Waterloo vond? Het voormalige slagveld ligt even ten zuiden van Brussel. U ziet er onder meer een indrukwekkend panorama van de strijd en een monument (la Butte de Lion). Verder kunt u er een multimediapresentatie bekijken over de Slag bij Waterloo.

Ongeveer acht kilometer ten oosten van Brussel ligt het Chateau de La Hulpe. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen, maar het grote park (220 hectare) eromheen is een uitgelezen plek voor een ontspannen picknick. Wilt u niet zelf uw eten verzorgen, rij dan even verder naar het Lac Genval, een fraai meertje waar een voetpad omheen loopt en waar u diverse restaurants vindt.

Liefhebbers van moderne kunst gaan naar het Musée des Arts Contemporains (MAC) in Grande Hornu, vlak bij Mons (Bergen), op ongeveer een uur rijden van Brussel. Naast de wisselende expositie van moderne kunst, is er een vaste collectie van glasgeblazen zeedieren.

Auto huren in Brussel

U kunt uw huurauto ophalen bij de luchthaven Brussels Airport, bij diverse stadskantoren en bij het treinstation Brussel-Zuid. Hou er wel rekening mee dat Brussel een drukke stad is en dat de parkeertarieven – zowel op straat als in parkeergarages – aan de hoge kant zijn.