Auto huren België

Autohuur België

Algemene informatie en regelgeving

Voor autohuur in België is de minimum leeftijd 21 jaar en dient de huurder minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Men rijdt in België aan de rechterkant, maximumsnelheden in de bebouwde kom zijn 50 km/uur en 90 km/uur op autosnelwegen. Op rijbanen met 4 (of gescheiden) wegstroken geldt een maximumsnelheid van 120 km/uur.

Extra aandacht behoeft de groepen wielertoeristen op Belgische wegen. In België mogen deze op de weg rijden, in veel andere landen niet.

Verder zijn gordels verplicht (voor- en achterbank!) en mogen bestuurders alleen handsfree bellen in de auto.

Door België met een huurauto

De meest prominente steden in België zijn Antwerpen en Brussel. De steden liggen echter niet ver van elkaar verwijderd, zo'n 45 kilometer. Antwerpen ligt iets Noordelijker, waardoor steden zoals Gent en Brugge iets makkelijker te bereiken zijn. Ook de Nederlandse grens ligt dichterbij. Zo is Amsterdam vanaf Antwerpen binnen 2 uur te bereiken.

Vanuit Brussel is een stad als Luik weer gemakkelijker te bereiken, ook bevindt Brussel zich dichter bij de Franse grens. De afstand naar Parijs is slechts 261 kilometer dus erg goed binnen een dag te doen.

Zowel Brussel als Antwerpen bevinden zich op een gunstige afstand ten opzichte van de Belgische kust. Steden zoals Zeebrugge en Oostende zijn hierdoor prima te bereiken en een dagje naar het strand behoort zeker tot de mogelijkheden.

Een auto huren in België

Antwerpen en Brussel zijn de meest belangrijke vluchthavens in België. Op Antwerpen vind men de autoverhuurbedrijven Avis en Hertz. Brussel airport biedt naast bovenstaande meer verhuurders aan, waaronder Budget, Europcar, National, Alamo en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.