Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Tirana.

Auto en bus

De luchthaven van Tirana ligt 17 kilometer ten noordwesten van de Albanese hoofdstad. Het vliegveld is met een huurauto bereikbaar via de nieuwe snelweg Tirana - Durres.

Van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds rijdt de Rinas Express Bus ieder uur van de luchthaven naar het Nationaal Museum in het centrum van Titana. Een buskaartje kost 250 lek.

Autoverhuur Tirana Airport

Bij de uitgang van de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Tirana zijn vier internationale autoverhuurbedrijven actief: Avis, Europcar, Hertz en Sixt.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Sommige hebben een meter, maar het is niet gezegd dat de chauffeur die ook zal gebruiken. Maak van tevoren duidelijke afspraken over de prijs. Een taxirit naar het centrum van Tirana kost tussen 2000 en 2500 lek (de Albanese munteenheid) en duurt ongeveer een halfuur. De officiële ATEx taxi’s (tel: +355(0)68 204 598) zijn grijs met een rood logo.

Parkeren op de luchthaven

Naast de terminal is een parkeergarage (P1). U betaalt er voor het eerste uur parkeren 150 lek, daarna 120 lek per uur. Naast de garage ligt het terrein voor lang parkeren (P2). Daar geldt een tarief van 300 lek per dag.