Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De zogeheten A’REX (tel: +82(0)32 745 7788) metrotreinen verbinden Incheon Airport met de andere luchthaven van de Zuid-Koreaanse hoofdstad, Gimpo Airport, en rijden vervolgens via Digital Media City en Hongik University naar Seoul Station in het centrum van de stad. De Express treinen vertrekken op ieder heel en half uur en leggen de totale afstand af in 43 minuten, de gewone treinen doen er tien minuten langer over.

Auto en bus

De luchthaven ligt 70 kilometer ten westen van Seoul. Vanuit de stad is het vliegveld uitstekend bereikbaar per huurauto. Er is een speciale weg uitsluitend voor verkeer van en naar de luchthaven, de Incheon International Airport Expressway. Let op: als u eenmaal op deze snelweg rijdt kunt u er tot het eindpunt niet meer af! De Gangbyeonbukro snelweg – die dwars door Seoul loopt – sluit aan op de snelweg naar de luchthaven.

Verschillende buslijnen verbinden Seoul Incheon Airport met diverse bestemmingen in de stad en andere plaatsen en provincies. Reken op een reistijd van zeker een uur om van de luchthaven naar het centrum van de stad te komen.

Autoverhuur Seoul Incheon Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Er zijn slechts twee autoverhuurbedrijven actief op Seoul Incheon Airport: Avis en Kumho Rent-A-Car.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s, onderverdeeld in Standard taxi’s, DeLuxe taxi’s en Deluxe Jumbo taxi’s (minibusjes). Het tarief voor een rit naar Seoul loopt uiteen van 45.000 won voor een standaard taxi tot 80.000 won voor een luxe taxi. Verder staan er zogeheten International Taxi’s (platform 4D), die alleen bedoeld zijn voor buitenlanders en een vast tarief rekenen.

Parkeren op de luchthaven

Verbonden met het terminalgebouw is een grote parkeergarage, bedoeld voor kort parkeren. Het openluchtterrein is voor lang parkeren. In de garage betaalt u 1200 won voor het eerste uur en daarna 600 won per 15 minuten, het dagtarief is 12.000 won. Parkeren op het openluchtterrein kost 1000 won per uur, het dagtarief is 8000 won. Meer informatie over parkeren op Seoul Incheon Airport via telefoonnummer +82(0)32 741 0114.