Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Metrolijn 5 heeft een halte op de luchthaven. Ook is er een treinstation. Meer informatie over railverbindingen op de websites van Seoul Metropolitan Subway Corporation en Seoul Metropolitan Rapid Transit Corporation.

Auto en bus

Gimpo Airport ligt op korte afstand van het centrum van Seoul, in de westelijke buitenwijken van de stad. Met een huurauto is de luchthaven eenvoudig bereikbaar via de ringweg rond het centrum (wegnummer 100). De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Omdat de luchthaven vrijwel in de stad ligt, zijn er veel stadsbuslijnen die het vliegveld aandoen. Behalve bussen naar het stadscentrum, rijden er ook bussen naar de grotere luchthaven van Seoul, Incheon Airport. Meer informatie over openbaar vervoer via telefoonnummer +82(0)2 2660 2305.

Autoverhuur Airport

In de terminal voor binnenlandse vluchten is een balie voor autohuur. Er zijn vier autoverhuurbedrijven actief op Seoul Gimpo Airport, twee internationale en twee lokale aanbieders: Avis, Hertz, Jeju en Sambo.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s, onderverdeeld in gewone en luxe taxi’s. Voor de gewone taxi’s is het ‘instaptarief’ 1900 won en betaalt u 100 won per 144 meter. De luxe taxi’s starten met een prijs van 4500 won en daar komt per 164 meter 200 won bij.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor het terminalgebouw ligt een groot parkeerterrein. Voor de eerste vijf uur parkeren betaalt u er 500 won per 30 minuten, daarna betaalt u 500 won per 15 minuten. Een dag parkeren kost 10.000 won. Let op: als u langer dan een dag parkeert, geldt weer het tarief van 500 won per 15 minuten!