Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven van Ho Chi Minh Stad ligt in de westelijke buitenwijken van de stad, op slechts 6 kilometer van het centrum. Vanuit het stadscentrum kunt u de luchthaven bereiken via de weg Nam Ky Khoi Nghia die overgaat in de weg Nguyen Van Troi. Deze leidt rechtstreeks naar de luchthaven; de route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in Ho Chi Minh Stad erg druk kan zijn. Op rustige tijden rijdt u in 20 minuten van het centrum naar de luchthaven; in de spits kan de reistijd oplopen tot meer dan een uur.

Er zijn twee buslijnen naar Ho Chi Minh Stad; een ritje naar het centrum kost 3000 dong. Als u met een groep reist, kan een minibusje voordeliger zijn; u moet wel eerst onderhandelen over het tarief.

Autoverhuur Ho Chi Minh Airport

Op de luchthaven zijn officieel geen autoverhuurders vertegenwoordigd. Autoverhuurbedrijven zijn er wel in de stad. In en buiten het terminalgebouw zult u benaderd worden door mensen die auto’s met chauffeur willen verhuren. De betrouwbaarheid van deze mensen is vaak discutabel. Als u erop ingaat, zult u hard moeten onderhandelen over de prijs.

Taxi

Er staan enorm veel officiële en onofficiële taxichauffeurs buiten het terminalgebouw. Twee betrouwbare taxibedrijven zijn Vinasun Taxi (tel: +84(0)8 272 727) en Mai Linh Taxi (tel: +84(0)8 38 262 626).

Parkeren op de luchthaven

Tegenover de ingang van de terminal is een parkeerterrein. Daar kunt u prima voor korte tijd uw auto parkeren, maar laat die er niet ’s nachts staan. De luchthaven stelt onomwonden dat ze geen verantwoordelijkheid draagt voor daar geparkeerde auto’s.