Voorzieningen

Services

Hotels

Het Dubai International Hotel (tel: +971(0)4 2244 000) ligt op de luchthaven (Sheikh Rashid Terminal). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. 

Winkelen en restaurants

In de terminals zijn veel winkels, restaurants en (snack)bars te vinden.

Bagage

Verschillende lounges bieden bagagestalling aan als service.

Informatie

Op de hele luchthaven vindt u informatiebalies. In Terminal 1 is een DTCM Tourist Kiosk voor toeristische informatie.

Zakelijk

Het Connect Business Center bevindt zich in het Dubai International Hotel op het vliegveld. Er zijn diverse vergaderzalen en een conferentiezaal te boeken met alle faciliteiten. Naast Connect is er ook het Business Center Global Link vlakbij gate 16 in de vertrekhal. Global Link heeft onder andere werkplekken met internetaansluiting.

Een speciale VIP service (Al Majlis) kan reizigers snel en in luxe begeleiden op de luchthaven. Er zijn diverse lounges met internettoegang in de terminals.

Gehandicapten

Dubai International Airport is voorzien van rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten. In de vertrekhal (tussen rij  A en B) zijn er balies voor reizigers met een handicap (tel: +971(0)2 162 016). 

Overige services

In alle terminals zijn banken, wisselkantoren en geldautomaten. Een dokterservice vindt u op de begane grond van terminal 1, naast gate 13. Verder is er een speelruimte voor kinderen, een ontspanningruimte voor vrouwen, 4 gebedsruimtes (mannen en vrouwen hebben gescheiden ruimtes). Er is een healthclub met zwembad, fitnes- en massagefaciliteiten. Voor studenten worden er speciale rondleidingen op de luchthaven georganiseerd.