Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Abu Dhabi Airport.

Auto en bus

De luchthaven van Abu Dhabi ligt 32 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Vanuit de stad leiden drie wegen in de richting van de luchthaven: Khaleej Al Arabi (wegnummer 30), Sheikh Rashid Al Maktoum Street (wegnummer 2) en Salam Street (wegnummer 8). De route naar de luchthaven staat langs al deze wegen duidelijk op borden aangegeven.

Lijnbus 901 rijdt iedere 40 minuten van de luchthaven naar Abu Dhabi. Een ticket kost 3 dirham en het kost de bus ongeveer vijf kwartier om de eindhalte bij de oude vismarkt op Al Nasr Street te bereiken.

Verder zijn er snelbussen van de luchtvaartmaatschappij Etihad naar Dubai, Al Ain en Sharjah. Voor mensen die met Etihad reizen, zijn deze bussen gratis.

Autoverhuur Abu Dhabi Airport

De balie voor autohuur vindt u in Skypark Plaza tegenover Terminal 3. Er zijn zes autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven van Abu Dhabi: Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Thrifty en Payless. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s van twee bedrijven, Fast en National. Beide rekenen vaste tarieven voor een rit naar Abu Dhabi en andere bestemmingen. Reken op een prijs van ongeveer 70 dirham voor een rit naar Abu Dhabi, de reistijd bedraagt ruim een halfuur.

Parkeren op de luchthaven

Voor de Terminals 1 en 3 liggen parkeerterreinen en de parkeergarage Sky Park met plaatsen voor kort en middellang parkeren (max. 7 dagen). Als u langer dan 7 dagen uw auto op de luchthaven wilt stallen wordt u verwezen naar het parkeerterrein bij Terminal 2.