Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven Istanbul Sabiha. Wel zijn er plannen om de nieuwe lightrail lijn van Kadiköy (Aziatisch deel van Istanbul) naar Kartal door te trekken naar de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt 40 kilometer ten zuidoosten van het Aziatische centrum van Istanbul (Kadıköy) en 45 kilometer ten zuidoosten van het Europese deel. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven ligt aan de verbindingsweg tussen twee snelwegen: de zogeheten TEM Highway (E80) en de E5, die beide naar Istanbul leiden. De route naar de luchthaven (of naar Istanbul) staat op beide wegen goed aangegeven.

Er zijn shuttlebusverbindingen van Sabiha Airport naar zowel het Aziatische als het Europese deel van Istanbul. Meer informatie via telefoonnummer +90(0)216 411 8600. Verder zijn er diverse lijnbussen van maatschappij IETT naar onder meer Levent, Bostancı en Kadıköy.

Autoverhuur Istanbul Sabiha Airport

In de Aankomsthal zijn vele balies voor autohuur. Op de luchthaven Istanbul Sabiha zijn niet minder dan negen autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Bostanci, Budget, Europcar, Hertz, Nord, National, Payless en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s (tel: +90(0)216 588 0035). Deze hebben allemaal een meter. Voor een rit naar het centrum van Istanbul betaalt u ongeveer 90 lira. De actuele taxiprijs kunt u online zien op de interactieve transportwebsite van de luchthaven (ook voor busverbindingen).

Parkeren op de luchthaven

Een parkeergarage met een capaciteit voor bijna 5000 auto’s is verbonden met het terminalgebouw. Voor het eerste uur betaalt u 8 lira, voor 1-3 uur parkeren 10 lira, voor 3-6 uur parkeren 16 lira en een hele dag parkeren kost 25 lira.