Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Ankara Esenboğa Airport.

Auto en bus

De luchthaven Ankara Esenboğa ligt 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van de Turkse hoofdstad. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar: vanaf de ringweg (O-20) rond Ankara loopt Özul Blv naar de luchthaven. De route staat duidelijk op borden aangegeven.

Stadsbussen (lijn 442) onderhouden de verbinding tussen de luchthaven en het centrale busstation van Ankara. Busmaatschappij Havaş onderhoudt een shuttlebusverbinding met de Turkse hoofdstad, met tussenstops in Cubuk, Pursaklar, Haskoy, Kecioren en Etlik (reistijd: ongeveer 50 minuten).

Autoverhuur Ankara Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Ankara zijn vier autoverhuurbedrijven actief: Avis, Budget, Hertz en National. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s die allemaal een meter hebben. Een taxirit van de luchthaven Esenboğa naar Ankara-Centrum kost ongeveer 45 Turkse lira.

Parkeren op de luchthaven

De grote parkeergarage op de luchthaven is direct verbonden met de terminal. Daarnaast is er een groot openlucht parkeerterrein. Op de website van de luchthaven kunt u berekenen wat u kwijt zult zijn voor parkeren op Ankara Esenboğa Airport.