Auto huren Thailand

Autohuur Thailand

Algemene informatie en regelgeving

In Thailand mag gereden worden op de leeftijd van 18 jaar maar bij autohuur is de minimale leeftijd 23 jaar. Men rijdt aan de linkerkant en de maximumsnelheid is 90-120 km/uur op lokale wegen en 60 km/uur in de bebouwde kom. Op snelheid en het dragen van gordels wordt goed gecontroleerd, let hier dus goed op.

Vanaf mei 2008 is bellen met een mobiele telefoon in Thailand verboden. Wanneer je met je lampen knippert 's avonds dan betekent dit niet 'passeren' of iets dergelijks, het betekent 'maak plaats!' Wees dus voorzichtig met het gebruik hiervan, mensen zien het als een waarschuwing om aan de kant te gaan. Verder moet men oppassen voor de vele motorfietsen, vooral bij het openen van een autodeur aan de kant van de weg.

Bij het huren van een auto is een internationaal rijbewijs sterk aanbevolen, doch niet verplicht.

Door Thailand met een huurauto

In totaal ligt er in het land meer dan 200.000 kilometer aan wegen. Chiang Mai en Bangkok liggen vrij ver uit elkaar maar het is een prachtige tocht om in 2 a 3 dagen te maken. De afstand is 695 kilometer en snijdt recht door het voormalige Sukhothai koningkrijk (en de stad Sukhothai), op de helft van de route. Deze stad, met haar mooie tempels is sowieso vanuit zowel Chiang Mai als vanuit Bangkok binnen een dag te bereiken.

Vanaf Bangkok rijd je gemakkelijk naar de provincie Kanchanaburi, waar de beroemde river Kwai is te vinden. Kanchanaburi ligt 130 kilometer ten westen van Bangkok. Ook de stranden in de omgeving van Bangkok zijn een bezoek waard. Stranden die met een auto prima te bereiken zijn betreffen Bangsan en Pattaya strand. Op ongeveer 4 uur rijden van Bangkok ligt het strand van Hua Hin, één van de mooiste stranden in Thailand.

Een auto huren in Thailand

Een auto huren is gemakkelijk op Bangkok Suvarnabhumi Airport. De meeste grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. Het huren van een auto is onder andere mogelijk via Argus, Avis, Budget en Sixt.

Ook kunt u gebruik maken van EasyTerra, waar alle tarieven voor u worden vergeleken.