Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding tussen de luchthaven en Taipei, maar daar wordt wel aan gewerkt. In 2013 wordt het treinstation geopend. Reizigers kunnen dan per trein in 35 minuten het centrum van Taipei bereiken. De trein zal de luchthaven ook verbinden met Zhongli.

Het station van de hogesnelheidslijn ligt op 8 kilometer van de luchthaven en is bereikbaar met shuttlebussen.

Auto en bus

De luchthaven ligt 40 kilometer ten westen van het centrum van Taipei en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via National Freeway 1 en vervolgens National Freeway 2 die rechtstreeks naar het vliegveld leidt. U kunt de luchthaven ook bereiken via de West Coast Expressway, de route naar Taoyuan Airport staat duidelijk op borden aangegeven.

Er zijn buslijnen naar diverse bestemmingen in de Taiwanese hoofdstad. Reken op een reistijd van ongeveer een uur naar het centrum van Taipei. Daarnaast zijn er bussen naar diverse andere plaatsen, waaronder Taoyuan City, Jhongli, Taichung, Banqiao en Changhua.

Autoverhuur Taipei Taoyuan Airport

Er zijn twee autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Taipei. In Terminal 1 is een balie van ChingBing, in Terminal 2 wordt autohuur verzorgd door EasyRent (een onderdeel van Toyota).

Taxi

Buiten de Aankomsthallen staan taxi’s. Die hebben meters. Op de ritprijs wordt een luchthaventoeslag van 15% berekend. Verder moet u tol voor de snelwegen apart betalen. Voor meer informatie over de taxi’s op Taipei Airport belt u met +886(0)3 398 2832 (Terminal 1) of +886(0)3 398 3599 (Terminal 2).

Parkeren op de luchthaven

Bij beide terminals zijn grote parkeerterreinen. De eerste 30 minuten mag u er gratis parkeren. Als u langer parkeert geldt een tarief van NT$30 voor het eerste uur en NT$20 voor elk half uur daarna, met een maximum dagtarief van NT$490.