Voorzieningen

Services

Hotels

Er is één hotel op het luchthavencomplex, het Oryx Rotana Hotel (tel: +974(0)4402 3333). Twee andere hotels staan dicht bij de Arrivals Terminal, het Marriott Hotel (tel: +974(0)4429 8888) en Al Sharq Village (tel +974(0)4425 6666). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Al Seef Hotel (tel: +974(0)4432 6887) en het Mövenpick Hotel (tel: +974(0)4429 1111). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Doha Airport heeft gigantische duty free shops. Hoewel alcohol in het land is verboden worden in deze belastingvrije winkels wel alcoholische dranken verkocht. Uiteraard mag u die alleen uitvoeren. Verder is er een groot aanbod van restaurants en snackbars, maar u zult vergeefs zoeken naar een bar waar alcohol wordt geschonken.

Bagage

Op Doha Airport kunt u geen bagage stallen. Er zijn geen bagagekluizen en er is ook geen loket waar u bagage in bewaring kunt geven. Voor vragen over zoekgeraakte voorwerpen wendt u zich tot een van de informatiekiosken.

Informatie

Verspreid over de terminals zijn diverse informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over de luchthaven, aankomst- en vertrektijden en services op Doha Airport.

Zakelijk

De luxueuze lounges van diverse luchtvaartmaatschappijen bieden alle zakelijke diensten als faxen, kopiëren en internettoegang. Bij de Oryx Lounge (tel: +974(0)4465 6658) is een kleine vergaderruimte (max. 4 personen) beschikbaar. Uitgebreide zakelijke faciliteiten bieden het luchthavenhotel Oryx Rotana en de vijfsterrenhotels in de buurt (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Doha is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Ook zijn er parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen vlak bij de ingang van de terminals.

Overige services

ATM’s en vestigingen van de Qatar National Bank vindt u verspreid over de terminals. Verder zijn er drie moskeeën, twee voor mannen (in de Departures Terminal en in de Arrivals Terminal) en een voor vrouwen (in de Departures Terminal). In de Departures Terminal is een postkantoor. In alle terminals is gratis draadloos internet (Wi-Fi) beschikbaar en kunt u gratis gebruik maken van de computers in de internetkiosken. In de Departures Terminal is een kinderspeelplaats. De medische kliniek is bereikbaar via een van de informatiebalies. Rokersruimten vindt u in de Departures en Transit Terminal, maar niet in de Arrivals Terminal.