Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Kathmandu. Een van de dichtstbijzijnde accommodaties is het boutique hotel Dwarika’s (tel: +977(0)1 447 3725). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Hyatt Regency Kathmandu‎ (tel: +977(0)1 449 1234), The Everest Hotel‎ (tel: +977(0)1 478 0100), Hotel Vajra (tel: +977(0)1 427 1545) en Radisson Hotel Kathmandu‎ (tel: +977(0)1 441 1818).‎ Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is géén restaurant op de luchthaven van Kathmandu! Ook qua shoppen valt er weinig te beleven: er is één souvenirwinkel.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden om bagage te stallen op Kathmandu Airport. Bij de bagageafhandeling is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

Op de begane grond is een algemene informatiebalie alsook een kiosk van het Bureau voor Toerisme. Dit Tourist Information Centre heeft brochures over bezienswaardigheden in Engels, Duits en Spaans. Verder is er een balie voor hotelreserveringen.

Zakelijk

Behalve enkele CIP (Commercially Important Persons) lounges met basisdiensten als faxen en kopiëren biedt Kathmandu Airport geen zakelijke faciliteiten. Die worden wel geboden door de zakenhotels in de stad. Onder meer het Hyatt, The Everest Hotel en Radisson (zie bij Hotels) hebben vergaderruimtes en conferentiezalen.

Gehandicapten

De luchthaven van Kathmandu is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

In de Aankomsthal zijn drie bankkantoren, in de Vertrekhal slechts één. Hier kunt u geld wisselen. In Nepal gelden strenge regels voor de in- en uitvoer van geld, dus bewaar uw geldwisselingsbewijs goed. De Eerste Hulppost bereikt u via de informatiebalie of via een van de telefoons in het terminalgebouw. Verder is er een postkantoortje.