Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er zijn twee treinverbindingen tussen de luchthaven en Kuala Lumpur: de sneltrein KLIA Ekspres (met incheckfaciliteiten in het station in Kuala Lumpur) en KLIA Transit die dezelfde route volgt, maar stopt bij diverse stations.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de snelweg van de Maleisische hoofdstad naar het zuiden (North-South Central Link Expressway, reistijd naar/van Kuala Lumpur: ongeveer 1 uur). Dit is een tolweg. Een alternatief is de snelweg tussen Kuala Lumpur en Seremban. De routes naar Kuala Lumpur en naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven.

Op de begane grond van de parkeergarage (Blok C) is een groot busstation. Er vertrekken bussen naar Kuala Lumpur en diverse andere bestemmingen in Maleisië.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

In de Aankomsthal is een loket waar u een kaartje kunt kopen voor de taxi. Het vaste tarief naar Kuala Lumpur bedraagt RM 60,00. Ga niet in op aanbiedingen van illegale taxichauffeurs!

Parkeren op de luchthaven

De garage voor kort parkeren is direct verbonden met het terminalgebouw. Deze garage is onderverdeeld in vier blokken (A, B, C en D). In de blokken B en C betaalt u voor het 1e uur parkeren RM 3,50, voor het 2e uur RM 3,00, voor het 3e uur RM 2,50 en daarna RM 2,00 per uur. Bij de terminal voor budgetmaatschappijen ligt een parkeerterrein waar de tarieven niet veel lager liggen, behalve voor de eerste 2 uur parkeren (RM 1,00 per uur).