Auto huren Maleisië

Autohuur Maleisië

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd om te kunnen rijden in Maleisië is 18 jaar en voor het huren van een auto is 2 jaar rijervaring en een leeftijd van 23 jaar verplicht. Men rijdt aan de linkerkant in Maleisië en gordels zijn verplicht. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden, vraag er een aan om problemen te voorkomen.

Het is oppassen tijdens hevige regens in het land, rijden is dan gevaarlijker en bovendien zijn taxi's zelfs duurder. Dit geeft al een deel van het risico aan. Waar ook op gelet moet worden is de manier waarop agenten met het verkeer omgaan, er wordt veel gewuifd en gezwaaid als motorfietsen passeren. Let goed op deze gebaren want ze zijn cruciaal.

Op gesloten tolwegen is de maximumsnelheid 110 km/uur en op lokale wegen 70-90 km/uur. In stedelijk gebied ligt de maximum snelheid op 60 km/uur.

Door Maleisië met een huurauto

West en Oost Maleisië worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Het hangt daarom helemaal af van de plek van aankomst waar men zo naar toe kan rijden. Een populaire route is de weg van Noord naar Zuid (of andersom). Dit is ongeveer 1000 kilometer en het relatief lage bevolkingsaantal in het land maakt rijden makkelijk dan het lijkt.

Uiteraard is het drukker en minder overzichtelijk in stedelijk gebied maar over het algemeen is er goede infrastructuur en bepaald niet het 'wild-west' rijgedrag dat men verwacht. Wegen worden na regenval snel gerepareerd en er zijn voldoende pompstations en overnachtingsmogelijkheden op de route. Een trip van Johor Bahru naar Pulau Pinang (bijvoorbeeld) is dus goed te doen in een aantal dagen. Bij aankomst in Kuala Lumpur is er een groot voordeel; je zit precies op het midden van de route.

Een auto huren in Maleisië

Een auto huren is gemakkelijk op Kuala Lumpur International Airport. De meeste grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van onder andere Avis, Hertz, Thrifty en National.

Het huren van een auto is ook mogelijk via EasyTerra, waar alle tarieven voor u worden vergeleken.