Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De snelste verbinding tussen Narita Airport en Tokyo is de Narita Express (NEX). Deze snelle trein brengt u in 60 minuten naar Tokyo Station in het hart van de Japanse hoofdstad. Aan de balie in de Aankomsthal kunt u een kaartje kopen (gereserveerde plaatsen). Ook de Sobu Line onderhoudt een verbinding tussen Narita Airport en Tokyo Station. De rit duurt langer, maar is ook aanmerkelijk goedkoper dan de Narita Express. Keisei Skyliner en Keisei Limited Express rijden beide naar Nippori Station, net ten noorden van Tokyo Station.

Auto en bus

De luchthaven ligt ruim 60 kilometer ten noordoosten van Tokyo. De gemakkelijkste manier om met een huurauto de luchthaven Narita te bereiken is via Higashi Kanto Expressway. Neem de afslag naar de Shin-Kuko Expressway en kies voor ingang 1 of 2 van de luchthaven (afhankelijk van naar welke terminal u moet). Het vliegveld is ook bereikbaar via Route 296, u komt dan binnen via de South Gate. De route naar Narita Airport staat op alle wegen goed aangegeven.

Er zijn diverse busverbindingen tussen Tokyo Narita Airport en de Japanse hoofdstad, alsook naar andere bestemmingen. De Airport Limousine Bus vertrekt ieder kwartier naar Tokyo City Air Terminal. Sommige bussen rijden direct naar een aantal populaire hotels. Vraag naar de mogelijkheden bij de ticketbalie in de Aankomsthal.

Autoverhuur Narita International Airport

Zowel in de Aankomsthal van Terminal 1 als Terminal 2 zijn balies van autoverhuurbedrijven. Er zijn drie algemene verhuurders (Nippon, ORIX en Japaren) en drie gelieerd aan een Japans automerk (Mazda, Nissan en Toyota).

Taxi

Er zijn voldoende taxi’s aanwezig op Tokyo Narita Airport, maar omdat de luchthaven zo ver van het centrum van de Japanse hoofdstad ligt, kan een taxiritje erg duur uitvallen. Houd er ook rekening mee dat – naast de ritprijs – u apart tol moet betalen op de snelwegen van Tokyo.

Parkeren op de luchthaven

De parkeergarages P1 en P2 liggen het dichtst bij resp. Terminal 1 en 2. U betaalt 500 yen voor het eerste uur, daarna 250 yen per half uur. Na 4½ uur gaat het dagtarief in van 2500 yen, elke dag daarna kost 2000 yen.

Op het parkeerterrein P3 en in de parkeergarage P5 stalt u uw huurauto voor 1500 yen per dag. U kunt online checken waar parkeerplaatsen beschikbaar zijn.