Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er zijn twee railverbindingen met de luchthaven. De Keikyū treinservice verbindt Haneda Airport met de treinstations van Shinagawa en Yokohama. Ook sluit deze lijn aan op de Toei Asakusa Lijn, die door de oostelijke wijken van Tokyo rijdt.

Verder is er een monorailverbinding met het station Hamamatsuchō, vanwaar u diverse andere bestemmingen in Tokyo kunt bereiken.

Auto en bus

De luchthaven ligt 15 kilometer ten zuiden van het centrum van Tokyo. Kawasaki en Yokohama liggen ten zuidwesten van het vliegveld. Tokyo International Airport is via Highway 1 goed te bereiken per huurauto. Houd er wel rekening mee dat de wegen in Tokyo en zeker rond de luchthaven vaak enorm druk zijn. Trek dus voldoende tijd uit om niet de kans te lopen uw vlucht te missen!

Er zijn diverse busverbindingen van Haneda Airport naar bestemmingen in Tokyo, Kanagawa, Chiba, Saitama en andere plaatsen in de regio Kanto. In de Aankomsthal staat een duidelijk bord met route-informatie. Daar kunt u ook uw buskaartjes kopen, bij een balie (dezelfde als voor hotelreserveringen) of bij een automaat.

Autoverhuur Tokyo International Airport

Er zijn twee algemene autoverhuurders (Japaren Car Rental en Nippon Rent-a-Car) op de luchthaven van Tokyo, de andere drie zijn gelinkt aan een Japans automerk (Mazda, Nissan en Toyota). U vindt de verhuurbalies in de Aankomsthal.

Taxi

Voor het terminalgebouw staan taxi’s. Een ritje met de taxi naar het centrum van Tokyo is echter niet goedkoop, reken op ongeveer 7000 yen. Een goedkopere optie is de Airport Shuttle Bus, waarvoor u online een plaats kunt reserveren.

Parkeren op de luchthaven

Er is een grote parkeergarage, vlakbij het terminalgebouw. Voor de eerste 4½ uur betaalt u 150 yen per 30 minuten. Het dagtarief voor de eerste drie dagen is 1500 yen, daarna is het tarief 1000 yen per dag. U kunt online een parkeerplek reserveren. Voor meer informatie over parkeren op Tokyo International Airport belt u +81(0)3 6428 0121.