Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven, maar er zijn wel twee stations in de buurt: het Manila Light Rail station Baclaran en het treinstation Nichols. Er zijn plannen om de zogeheten gele lijn van het lightrailnetwerk te verlengen naar de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt 7 kilometer ten zuiden van het centrum van de Filippijnse hoofdstad. Vanuit het stadscentrum is de luchthaven per huurauto bereikbaar via de South Luzon Expressway. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in de Filippijnse hoofdstad vaak erg druk is.

Diverse buslijnen verbinden de luchthaven met verschillende bestemmingen in Manila. Sommige bussen stoppen bij alle terminals, andere alleen bij Terminal 3. Verder rijden er zogeheten jeepneys van het vliegveld naar de stad en naar het lightrailstation Baclaran (zie bij Trein).

Autoverhuur Manila Airport

Op Manila Ninoy Aquino Airport zijn diverse autoverhuurbedrijven actief. Internationale als Alamo, Avis, Budget, Europcar en Hertz, maar ook minder bekende waaronder Nissan Rent-a-Car, Pacific Blue en Sunshine. De balies van de autoverhuurders vindt u in de Aankomsthal.

Taxi

Op de luchthaven van Manila zult u benaderd worden door mensen die u als klant voor hun ‘taxi’ willen. Daarop ingaan wordt sterk afgeraden, u kunt beter een officieel geregistreerde taxi nemen. Bij een ticketkiosk kunt u zo’n taxi reserveren. Een rit naar het centrum van Manila kost ongeveer 200 pesos en duurt, afhankelijk van de verkeersdrukte, van 30 minuten tot meer dan een uur.

Parkeren op de luchthaven

Bij de drie internationale terminals zijn openlucht parkeerterreinen. Er geldt een vast tarief van 35 pesos, onafhankelijk van hoe lang u parkeert. Als u uw auto ’s nachts achterlaat, betaalt u daarvoor 50 pesos per nacht, maar uit veiligheidsoverwegingen moet u dit eerst melden bij de bewaking. Bij de nieuwe Terminal 3 is een parkeergarage. Meer informatie over parkeren op de luchthaven van Manila via telefoonnummer +63(0)2 877 1109, toestel 748.