Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Een snelle magneettrein onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het metrostation Longyang, waar u kunt overstappen op metrolijn 2. De rit duurt slechts 8 minuten. In 2010 wordt in Sjanghai de Wereldtentoonstelling gehouden. Dan zal er een metroverbinding klaar zijn tussen dit vliegveld en de luchthaven Hong Qiao.

Auto en bus

De luchthaven ligt in Pudong New District, 30 kilometer van het centrum van Sjanghai en 40 kilometer van Hong Qiao Airport. U bereikt de luchthaven door vanaf de buitenste rondweg Yingbin Road te volgen, of vanaf de binnenste rondweg Far East Road. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Vanaf het busstation vertrekken vijf lijnen naar verschillende bestemmingen in Sjanghai. Lijn 1 gaat naar Hong Qiao Airport (reistijd: 30-40 minuten), lijn 2 naar het Sjanghai Exhibition Centre. De andere drie buslijnen hebben hun eindpunt bij Zunyi Road, Dongjiagwan Road en Sjanghai South Railway Station.
Verder is er een shuttlebusverbinding met het Okura Garden Hotel (tel: +86(0)21 6834 6612) in het centrum van Sjanghai.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van enkele (lokale) autoverhuurbedrijven. De meeste reizigers kiezen ervoor een auto met chauffeur te huren, meestal via hun hotel.

Taxi

Er staan volop taxi’s voor de Aankomsthal, maar let op dat u in de juiste rij gaat staan. De rijen zijn ingedeeld naar gemiddelde lengte van de rit (naar Sjanghai 25-40 minuten). Sta erop dat de taxichauffeur zijn meter gebruikt!

Parkeren

Sjanghai Airport beschikt over een parkeergarage met plaats voor 3000 auto’s en openluchtterreinen voor kort en lang parkeren. U betaalt 10 yuan per uur voor de eerste twee uur, daarna 5 yuan per uur met een maximum van 50 yuan per dag (voor grote auto’s gelden hogere tarieven).