Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Shenzhen Airport.

Auto en bus

De luchthaven van Shenzhen ligt 32 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto op diverse manieren te bereiken: via de Guang-Shen Expressway, de Jihe Expressway en de Nationale Weg 107. Deze wegen verbinden de luchthaven met onder meer Hongkong, Macau, Guangzhou en Dongguan. De wegenstructuur rond de luchthaven kan verwarrend zijn, ook omdat niet alle bestemmingen in Engels staan aangegeven.

Ieder half uur vertrekken er bussen naar Hongkong en Shenzhen. Verder zijn er diverse minibusjes die de verbinding tussen de luchthaven en Shenzhen onderhouden.

Ook is er een veerbootverbinding met Hongkong. Die snelboten van TurboJET vertrekken vanaf de Fuyong Pier. Er rijdt een gratis shuttlebusje van de luchthaventerminal naar de pier.

Autoverhuur Shenzhen Airport

In de Aankomsthal zijn balies van lokale Chinese autoverhuurbedrijven en van internationale autoverhuurder Avis.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Die kunnen u niet alleen naar Shenzhen brengen, maar ook naar bestemmingen als Hongkong of Dongguan. Let erop dat de taxichauffeur zijn meter aanzet, of spreek van tevoren een duidelijke prijs af.

Parkeren op de luchthaven

Bij Terminal A is een groot parkeerterrein, bij Terminal B een grote parkeergarage. De eerste 15 minuten mag u er gratis parkeren, daarna betaalt u 10 yuan voor het eerste uur en vervolgens 2 yuan per uur met een maximum van 50 yuan per dag. Meer informatie via +86(0)755 2751 9786 (parkeren bij Terminal A) of +86(0)755 2751 9739 (parkeren bij Terminal B).