Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Hangzhou Xiaoshan Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 27 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Hangzhou en 15 kilometer van Xiaoshan. Met een huurauto is het vliegveld uitstekend bereikbaar. De snelweg Shanghai-Hangzhou-Ningbo loopt namelijk vlak langs de luchthaven en de afslag naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Er zijn diverse buslijnen van de luchthaven naar Hangzhou en Xiaoshan. Ook zijn er langeafstandsbussen naar andere bestemmingen, waaronder Yiwu, Suzhou en Wuzhen. Een buskaartje naar het treinstation van Hangzhou kost 20 yuan. Meer informatie over de bussen bij het Ticket Centre in de Aankomsthal.

Autoverhuur Hangzhou Xiaoshan Airport

Bij de wachtruimte van het busstation vindt u de balie van één autoverhuurder: Top One. Bij dit autoverhuurbedrijf kunt u alleen voor een korte periode van maximaal 7 dagen een auto huren.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Let erop dat de taxichauffeur zijn meter aanzet. Wil hij dit niet of heeft de taxi geen meter, spreek dan een duidelijke prijs af. Voor de eerste 3 kilometer betaalt u 4 yuan, daarna wordt het tarief 2 yuan/km en vanaf 10 kilometer 3 yuan/km. Voor ‘luxe’ taxi’s (Mercedes-Benz) betaalt u iets meer.

Parkeren op de luchthaven

De parkeerterreinen P1 en P2, direct voor het terminalgebouw, zijn bedoeld voor kort parkeren. Van de terreinen voor lang parkeren – P3 en P4 – rijden shuttlebusjes naar de terminal. Verder is er nog een parkeergarage onder het tyerminalgebouw. Voor meer informatie over parkeren op de luchthaven van Hangzhou, tel: +86(0)571 8666 2176.