Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is een metroverbinding tussen de luchthaven en Guangzhou. Metrolijn nummer 3 rijdt van het vliegveld via Renhe, Longgui, Jiahe, Yongtai, Tonghe, Nanfa Hospital, Mehua Garden en Yantang naar het centrum van Guangzhou.

Auto en bus

De luchthaven ligt 28 kilometer ten noorden van Guangzhou en is eenvoudig bereikbaar met een huurauto. Een zesbaans-snelweg verbindt de luchthaven met Guangzhou en de route – zowel naar Guangzhou als naar de luchthaven – staat duidelijk op borden aangegeven, ook in Engels.

Iedere 30 minuten vertrekt er een bus – de Guangzhou Airport Express (tel: +86(0)20 8612 2102) – naar het hoofdtreinstation van Guangzhou. Voor meer informatie over transportmogelijkheden belt u met Passenger Services (tel: +86(0)20 8612 3727).

Autoverhuur Guangzhou Airport

In de Aankomsthal zijn balies van Chinese autoverhuurders, alsook van de internationale autohuurbedrijven Avis en Hertz.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s. Het is belangrijk om te weten dat voor een aantal populaire bestemmingen in Guangzhou vaste tarieven gelden. Die staan vermeld op een bord. U hoeft dus niet met de taxichauffeur te onderhandelen over de ritprijs.

Parkeren op de luchthaven

De luchthaven van Guangzhou heeft een groot openlucht parkeerterrein en een grote parkeergarage. Zowel in de openlucht als overdekt zijn er plaatsen voor kort en lang parkeren. Voor openlucht parkeren betaalt u 8 yuan voor het eerste uur en vervolgens 5 yuan per uur.